Yaratıcı Öğrenci Festivali PROJECT 02 Başladı

Yaratıcı Öğrenci Festivali PROJECT 02 Başladı

Tarihler: 10 Mayıs 2016 Salı ~ 10 Haziran 2016 Cuma

Yer: santralistanbul Kampüsü

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 10, 2016 ~ Haz 10, 2016

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin ürettikleri projelerden oluşan PROJECT’02, santralistanbul Kampüsü’nde kapılarını açtı. Tiyatrodan sinemaya, seçme resitallerden pop–up performansa öğrencilerin imzasını taşıyan tüm yaratıcı işler, 10 Haziran 2016 tarihine kadar izlenebilecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan bütün bölümlerin iş birliğiyle gerçekleştirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen “Project 02”, santralistanbul Kampüsü’nde sanatseverlerle buluştu. Öğrencilerin yıl boyu ürettikleri işlerden “deneyimleyerek öğrenme” anlayışı doğrultusunda özel bir seçki sunan festival, başta üniversite öğrencileri olmak üzere yenilikçi iletişim, tasarım ve sanat üretimleriyle ilgilenen maker’lardan sanat eleştirmenlerine kadar bütün sanatseverlere açık olacak.

santralistanbul Kampüsü Çağdaş Sanat Müzesi’nde düzenlenen açılışta konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu, öğrencilerin üreterek öğrendiklerini belirttiği konuşmasında, “Burada gördüğünüz her afişi, sahnelenen her oyunu ve gösterilen tüm işleri öğrencilerimiz hazırladı. Festivaldeki her şey öğrencilerin üretimidir. Öğrencilerimizin titizlikle sergiledikleri çalışmadan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.

Renkli açılış töreniyle başlayan festival, tiyatro gösterisinden performanslara, sergi ve enstalasyonlardan film gösterimlerine birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. İletişimin birçok alanını kapsayan bir etkinlik programı sunan festivalde yaratıcı projeler ilk kez izleyiciyle buluşacak. Program 10 Haziran 2016 tarihine kadar sürecek.

PROJECT’02 duvarları yıkıyor!
“PROJECT’02”de katılımcılar, santralistanbul’un bahçesinde sabah yogasıyla güne başlarken Takas Kütüphanesi’nde kitaplarını okuyacak. Antik Yunan’dan bugüne kadar çözülememiş haklar ve eşitlikler konusunu ele alan ve milattan önce Aristofanes tarafından yazılan tek perdelik oyun “Lysistrata” öğrencilerin modern yorumuyla festivalde yeniden hayat bulacak. santralistanbul Açıkhava Sahnesi’nde ünlü müzikallerden seçmeler resitalle dinleyiciyle buluşacak. Pop-up performansı olan “Nan nan nan na na” izleyiciyi de içine alarak kampüsün her bir köşesinde sergilenecek.

İletişim Fakültesi öğrencilerinin çektiği Ter, ZET Tiyatro, Silahtarağa Sakinleri, Su, Boz adlı belgeseller, Şehirde Sanat adlı kültür sanat programı, 10 Dakika adlı TV programı, Araf adlı dizi ve Derin adlı kısa film izleyiciyle buluşacak.

Öğrencilerin Yaratıcı Yorumları Sergileniyor
PROJECT 02’nin ana sergisinde katılımcılar; ödüllü reklam kampanyaları, fotoğraflar, video artlar ve çeşitli enstalasyonlarla farklı tecrübeler deneyimleyecek. “XXX” projesinden Edcom ödüllü “4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali” reklam kampanyasına, günümüz kentsel dönüşüm popülaritesini ve çarpık kentleşmeyi eleştirel bir üslupla ele alan “Arasızlık” alt sergisinden teknoloji, sanat ve iletişim kavramlarını bir araya getiren “Omurga” enstalasyonuna kadar birçok çalışma bu sergide yer alacak.

Festival, Atölyelerle Renkleniyor
Farklı alanlarda düzenlenecek atölyelerle katılımcılar yeni deneyimler elde edecek. Günde kaç kez nefes aldığınızı iliklerinize kadar hissediyor, kaç kez nefesinizi bilinçli yönetiyorsunuz? Nefes atölyesiyle nefes tekniklerine değinilirken Renkli Bastonlar atölyesinde davetliler baston boyama etkinliği gerçekleştirecek. Kitap Ayracı atölyesinde katılımcılar kendi ayraçlarını tasarlayacak. Mandala Boyama atölyesinde büyük ölçülü bir mandala birçok kişinin katılımıyla boyanacak.

Festival, Vestel’in ana sergi, Faber Castell ve Redbull’un etkinlik, Karnaval.com’un iletişim sponsorluğunda santralistanbul Kampüsü’nün farklı alanlarında hayat bulacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT