11. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmlerı Festivali 5.nci Gün

Tarihler: 20 Mart 2013 Çarşamba ~ 20 Mart 2013 Çarşamba

Yer: Fransız Kültür Merkezi ve Goethe-İnstitut

Ücret: Tam: 5 TL İndirimli: 3 TL

Nereden Alınır: www.ticketturk.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 20, 2013 ~ Mar 20, 2013

Umudu ve gücünü kadınlardan alan, kadınlar tarafından kadınlar için yapılan, bu yıl hırpalanan-susturulan-görmezden gelinen tüm kadınlara ithaf edilen festival, on dokuz ülkeden kadınlar ve filmlerini ağırlayacak.

Festival, tema bölümleri, toplu gösterimler, açılış, kapanış etkinlikleri, 5. Altın Bamya Ödülleri, söyleşiler ve atölyelerle, 15-23 Mart’ta İstanbul’da, 30-31 Mart’ta İzmir, 6-7 Nisan’da Sinop, 13-14 Nisan’da Bitlis’te sizlerle olacak!

Fransız Kültür Merkezi

Elinde Proje Var, 20.03.2013, 11:00
Belgesel, Türkiye’nin ilk şehir plancısı Aron Angel’in yaşamı ve çalışmaları çerçevesinde, İstanbul’un son yüzyılda geçirdiği dönüşümü gözler önüne sererek, “Huzurlu bir kent yaratmaya nereden başlamalı?” diye soruyor.

Güneşe Yolculuk, 20.03.2013, 12:30
Güneşe Yolculuk, bir gencin günümüz Türkiye’sinin gerçeklerinin farkına varma sürecinin, dostluğun ve cesaretin öyküsü.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen iki gencin, Mehmet ve Berzan’ın, yolları İstanbul’da kesişir. Haksız yere tutuklanması ve daha sonra başına gelenler Mehmet’in Berzan’a olan bağlılığını pekiştirir ve onu, bütün ülkeyi katederek ölen dostunun cenazesini, artık Berzan’ın var olmayan, sular altında kalan köyüne, sonunda büyük bir olgunlaşma yaşayacağı bir yolculuğa götürür... Doğuya, Güneşe Yolculuğa…

Benim Özgürlüğüm, Senin Özgürlüğün, 20.03.2013, 15:00
Berlin’de bir hapishanede iki mahkum: Kübra ve Salema. Biri Kürt, biri Etiyopyalı bu iki kadının hikayesi üzerinden gardiyanın dahi inanmadığı hapishane sistemini sorgulayan film, Kübra ve Salema’nın hapishanedeki ve çıktıktan sonraki hayatlarını izliyor.

Pandora'nın Kutusu, 20.03.2013, 17:00
Annelerini aramak için buluşan üç kardeşin köylerine yaptıkları mecburi yolculuk, saklı kalan pek çok sorunun, hayatlarındaki ve ilişkilerindeki birçok çarpıklığa dair pek çok şeyin Pandora’nın Kutusu misali ortaya saçılmasına neden olur.

Annelerini bulup İstanbul’a getirdikten bir süre sonra onun Alzheimer olduğunu öğrenen üç kardeş, hasta annelerinin aralarına katılmasıyla, kendi hayatlarının süregiden çarpıklığına dair pek çok gerçekle yüzleşecektir. Hayatının son günlerini dağıyla başbaşa geçirmek isteyen Nusret Hanım ile torunu Murat’ın kesişen yolları, bir yolculuğun başlangıcıdır. Nihayetinde Nusret Hanım’ı dağına kavuşturan bu yolculuk, Murat’ın içine düştüğü boşluğa bir anlam katabilecek midir?

Cornouaille, 20.03.2013, 19:00
12 yaşında babasını kaybettiğinden beri uğramadığı evine dönen genç kadın, burada geçmişten gelen beklenmedik misafirler ve bilmediği gerçeklerle karşılaşır.

Goethe Enstitüsü

Kadınların Adaleti, 20.03.2013, 12:30
Köyün ileri gelenleri... Ya da ihtiyar heyeti... Adına ne derseniz deyin karar alanlar hep bir grup erkektir. Hindistan’da bunu tersine çevirmeye çalışan bir grup kadın kendi karar alma mekanizmalarını kurmak isterler. Bu yolda girdikleri mücadelede acaba erkeklerin heyetine ve polisine nasıl kafa tutacaklardır?

Asya, 20.03.2013, 15:00
12 yaşındaki bir kız çocuğu olan Asya kardeşlerine bakması için okula gönderilmez. Bir gün yerde bir kristal görür ve tüm gün bu kristalden hayatı izlemeye başlar. Herkes o kristalden ne gördüğünü merak eder.

Yapım Aşamasında, 20.03.2013, 17:00
Film, geleleneksel söylemlerin işyerlerinde, televizyonda, ya da ilişkilerde nasıl inşa edildiğine bakarak, performanslarla, imajlarla ve cinsel politika alanındaki kuir stratejiler hakkında sohbetlerle cinsiyet ve cinsellik tartışmasına müdahil oluyor.

Siirt'in Sırrı, 20.03.2013, 20:30
Kadınlar, dünyayı devirir devirmesine de, bu o kadar da kolay olmasın diye ellerinden geleni arkasına koymaz erkek egemen dünya . Evin’in hikayesi de bunu anlatıyor, yetenekleri ve hayalleri peşinden giden kadınların yoluna çıkan engelleri…

2010'da kendi kulvarında Avrupa Şampiyonu olan güreş sporcusu Evin, yeniden Avrupa Şampiyonu olabilirse ilk defa yapılacak Dünya Şampiyonasına da katılacak ve her ikisinde de başarılı olursa, KPSS'ye girmeden öğretmen olarak atanma hakkı kazanacaktır. Evin’in hayata karşı verdiği bu mücadeleden Siirt halkınınsa zerre kadar haberi yoktur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT