11. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmlerı Festivali 8.nci Gün

Tarihler: 23 Mart 2013 Cumartesi ~ 23 Mart 2013 Cumartesi

Yer: Fransız Kültür Merkezi ve Goethe-İnstitut

Ücret: Tam: 5 TL İndirimli: 3 TL

Nereden Alınır: www.ticketturk.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 23, 2013 ~ Mar 23, 2013

Umudu ve gücünü kadınlardan alan, kadınlar tarafından kadınlar için yapılan, bu yıl hırpalanan-susturulan-görmezden gelinen tüm kadınlara ithaf edilen festival, on dokuz ülkeden kadınlar ve filmlerini ağırlayacak.

Festival, tema bölümleri, toplu gösterimler, açılış, kapanış etkinlikleri, 5. Altın Bamya Ödülleri, söyleşiler ve atölyelerle, 15-23 Mart’ta İstanbul’da, 30-31 Mart’ta İzmir, 6-7 Nisan’da Sinop, 13-14 Nisan’da Bitlis’te sizlerle olacak!

Fransız Kültür Merkezi

Hani Meral, 23.03.2013, 11:00
Meral 22 yaşındadır. Şiddet gördüğü evliliğini bitirdikten sonra kızı ile yeni bir hayat kurmayı düşler, düşlediği bu hayat için umutla çabalar.22 Haziran 2011 günü bir yıl önce boşandığı kocası kuaför dükkanını basıp Meral’i dokuz bıçak darbesiyle öldürür. Haber gazetelere “Bir Kadın Cinayeti Daha” başlığıyla düşer.

Belgeselde Meral’in annesi, kız kardeşi ve komşuları tanıklıklarıyla, Aynur Doğan, Feryal Öney, Fulya Özlem, Neslihan Engin, Rojin, Sezen Aksu Meral için, kadın cinayetlerine karşı söyledikleri şarkılarıyla yer alıyor.

Asya, 23.03.2013, 12:30
12 yaşındaki bir kız çocuğu olan Asya kardeşlerine bakması için okula gönderilmez. Bir gün yerde bir kristal görür ve tüm gün bu kristalden hayatı izlemeye başlar. Herkes o kristalden ne gördüğünü merak eder.

Kadınlara İş Yok, 23.03.2013, 15:00
2. Dünya Savaşı başlarken kadın gazeteci Gellhorn cepheye gitmekte kararlıdır. Ancak söylenen şey, cephelerin kadınlara göre yerler olmadığıdır. Savaşın kadın tanıklarına odaklanan film, hem cinsiyet ayrımcılığının hem de kadınların cesaretinin o yıllardaki tezahürünü kişisel hikayeler üzerinden anlatıyor.

Bana Kuchu De, 23.03.2013, 17:00
Eşcinselliği idamla cezalandırmak için hazırlanan yeni bir yasaya karşı, Uganda’daki ilk açık eşcinsel David Kato ve LGBT aktivisti arkadaşları direnmektedir. Günlük hayatlarında da her türlü ayrımcılıkla mücadele ederlerken, hiç hazır olmadıkları bir cinayet hem onları hem tüm dünyayı derinden etkiler...

Kalbimin Her Atışında, 23.03.2013, 19:00
Evlenmek üzere olan Mia ailesini ziyarete gittiğinde Frida’yla tanışır ve en beklenmedik zamanda aşk çıkagelir. Mia ve Frida bir arada olmak için pek çok zorluğa göğüs gereceklerdir.

Goethe Enstitüsü

Benim Özgürlügüm, Senin Özgürlügün, 23.03.2013, 17:00
Berlin’de bir hapishanede iki mahkum: Kübra ve Salema. Biri Kürt, biri Etiyopyalı bu iki kadının hikayesi üzerinden gardiyanın dahi inanmadığı hapishane sistemini sorgulayan film, Kübra ve Salema’nın hapishanedeki ve çıktıktan sonraki hayatlarını izliyor.

Kürtaj Oldum Cumartesi, 23.03.2013, 19:00
Her sene yalnızca ABD’de yaklaşık 1.3 milyon kadın kürtaj oluyor ve bir çoğu için bu bir sır olarak kalıyor ve bu tartışma, kadınların sesleri bastırılarak yürütülüyor.

Kürtaj Oldum, yaşları 21’den 85’e kadar değişen 11 kadının hikayesini belgeliyor. Irk, din, bölge, sınıf ayrımının üstesinden gelerek ve kürtajın bütün kadınları nasıl etkilediğini göstererek...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT