20. Uluslararası Kısa Film Festivali

Tarihler: 10 Kasım 2008 Pazartesi ~ 12 Kasım 2008 Çarşamba 5-12 Kasım 2008

Yer: Fransız Kültür Merkezi, İtalyan Kültür Merkezi ve Alman kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Ayrıntılı Bilgi için: www.istanbulfilmfestival.com

Adres: Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212.252 57 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 10, 2008 ~ Kas 12, 2008
“ 20. İSTANBUL ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ ” BU YIL DA DÜNYANIN EN GÜZEL FİLMLERİNİ SEYİRCİ İLE BULUŞTURUYOR
Ülkemizde 20 yıldan bu yana aralıksız olarak düzenlenen “ İSTANBUL ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ ” kendi alanında ülkemizdeki en uzun soluklu organizasyon olup, özellikle genç sinemaseverlerin sabırsızlıkla bekledikleri ve büyük ilgi gösterdikleri önemli bir etkinlik olmaya devam ediyor.
“ İSTANBUL ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ” bu alanda motor gücü olma özelliğini hep sürdürdü. Birçok yabancı kısa film festivali yöneticisinin de kabul ettiği gibi, nitelik ve nicelik olarak Avrupa’nın önde gelen organizasyonları arasında yer almayı başardı.

Ülkemizin kendi alanında en uzun soluklu organizasyon olan etkinlik, yine birbirinden ilginç ve bol ödüllü kısa filmler ile karşımıza çıkıyor. Filmler 5-12 Kasım 2008 tarihleri arasında Fransız Kültür, İtalyan Kültür ve Alman kültür Merkezi sinema salonlarında gösterilecek.
Birçok yerli ve yabancı konuğun hazır bulunacağı gösterilerde, yönetmenler filmlerinden sonra sahneye çıkarak seyirciden gelecek soruları yanıtlayacaklar, ülkelerindeki sinema çalışmaları konusunda bilgi verecekler.

Film gösterimleri dört ana başlık altında sunuluyor.
Birinci bölümde festivalin "Resmi Partnerleri" olan Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Meksika, Polonya ve Yunanistan dan gelen kısa filmler gösterilecek. Bu filmler o ülkelerin en önemli kısa film merkezleri ya da sinema okulları tarafından özenle seçilen ve festivale önerilen filmler. Hemen hemen hepsi son yıllarda üretilmiş ve bol ödüllü filmler.
İkinci bölümde, Türkiye`den festivalin "Ulusal Kısa Film Yarışması"na başvurmuş ve ön elemeyi geçmiş kısa filmler gösterilecek. Bennu Yıldırımlar, Natali Yeres, Nazan Kırılmış Kesal, Rıza Kıraç, Talip Ertürk ve Ceylan Özgün Özçelik den oluşan ön seçici kurul 10 gün boyunca hiç ara vermeden bu filmleri izlediler ve seçtikleri filmleri festivale önerdiler. Bu bölümde seyirciler ülkemizde üretilmiş, 32 Kurmaca, 15 Belgesel, 6 Canlandırma ve 8 adet Deneysel film izleyecekler.
Bu filmler arasından seçilecek en başarılı yapıtlara da festivalin kapanış töreninde onur plaketleri verilecek. Ayrıca Hollanda Başkonsolosluğu, 1500 Euro tutarında “ En yaratıcı Kısa Film Özel Ödülü” verecek. Ülkemizde kısa film üreten gençler, bu festival sayesinde, filmlerini büyük sinema ekranında ve çok iyi bir ses düzeni ile izleme olanağı buluyorlar. Gerçek bir sinema atmosferi yakalıyorlar.
Üçüncü bölümde,"Dünya Kısa Filmlerinden Seçkiler" başlığı altında, festivale kişisel olarak başvurmuş yabancı yönetmenlerin filmlerinden bir seçki var. Dünyanın birçok değişik ülkesinden festivale gönderilmiş 400 e yakın film arasından yapılan değerlendirme sonucu çok özel filmler seçildi. Birçok önemli festivalde seyirciyle buluşmuş ve bol alkış almış olan bu filmler bu kez de, bir haftalık bir süre için,” İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali”ne konuk oluyor. Programın en renkli bölümlerinden birini oluşturuyor.
Dördüncü bölümde,"Özel Gösterim" başlığı altında festival komitesinin gösterimini gerekli gördüğü yerli kısa film ve belgeseller yer almakta, bazı filmlerin galası yapılmakta. Bu yılı ürettiği kısa filmler ile birçok festivalde ödül almış olan yönetmen Eray Mert’in toplu gösteri gerçekleştirilecek

“Yan etkinlikler” olarak da değişik atölye çalışmaları ve konferanslar var. Andreas Zöllner, kısa filmcilerin üretim aşamasında büyük sorun yaşadıkları ses kayıt teknikleri üzerine bir atölye yapacak ve soruları yanıtlayacak.
Festival afişini belirlemek üzere bu yıl da bir yarışma düzenlendi. Başvuran tasarımların içersinden Eylem Arbak ve Baran Gündüzalp`in hazırladığı afişin kullanılmasına karar verildi.
Kurmaca, Canlandırma, Belgesel ve Deneysel dallarında gösterilecek olan kısa filmler için, Pazar günü hariç, her gün 12.00, 14.00, 16.00 ve 19.00 saatlerinde seanslar var. Ancak büyük bir ilgi gören festival de yer bulabilmek için seanslardan en az 20 dakika önce salonda olmakta yarar var.

Tüm film gösterimleri ve etkinlikler seyirciye ücretsiz olarak sunulacak. Festival ile ilgili programa ve ayrıntılı bilgilere www.istanbulfilmfestival.com adresinden ulaşabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT