2010 Ruhr - KRW Alman Filmleri Haftası

Tarihler: 26 Kasım 2010 Cuma ~ 02 Aralık 2010 Perşembe 26 Kasım - 02 Aralık 2010

Yer: Beyoğlu Sineması

Nereden Alınır: www.goethe.de , www.tursav.org.tr ve www.sinemasalbulusma.org

Adres: İstiklal Cad. No:140/C Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 32 40

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 26, 2010 ~ Ara 2, 2010
İSTANBUL 2010 RUHR - KRW FİLMLERİNE EV SAHİBİ OLUYOR

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteği ile Türk Sinema Vakfı (TÜRSAV) tarafından gerçekleştirilen “İstanbul/Pecs/Essen-RUHR Sinemasal Buluşma - 2010” Projesi kapsamında Beyoğlu Sineması’nda “2010 Ruhr - KRW Alman Filmleri Haftası” gerçekleştiriliyor.

Bu proje kapsamında Ekim ayında Essen`de bir Türkiye Sinema Haftası gerçekleştirildi. Şimdi de Ruhr Metropolü, İstanbul`un konuğu oluyor: 26 Kasım – 2 Aralık 2010 arasında RUHR2010, TÜRSAV ve İstanbul Goethe Enstitüsü ile işbirliği içinde bir sinema haftası gerçekleştirerek, Beyoğlu Sineması`nda 6 kısa, 7 uzun filmden oluşan bir program sunacak. Kısa filmler, Oberhausen Kısa Film Festivali`nin sanatsal yöneticileri tarafından seçildi. Uzun filmlerin seçiminde Lünen Sinema Festivali`nin danışmanlığından yararlanıldı. Filmlerin tümü, Ruhr Bölgesi ve Kuzey Ren Vestfalya ile bir ilişkisi veya bağlantısı olan filmler. Film haftasının açılışı Thomas Arslan’ın „Gölgede“ filmi ile 26 Kasım 2010 saat 19.00’da Beyoğlu Sineması’nda yapılacak.

Essen/Ruhr bölgesinin bağlı bulunduğu ve yaklaşık 300.000 Türkün yaşadığı Kuzey Ren Wesfalya (KRW) Eyaletinde doğmuş ve film yapan iki Türk asıllı yönetmen Sinan Akkuş ve Thomas Arslan’ın son filmleri de İstanbullu sinemaseverlerle buluşuyor. Hafta dolayısıyla İstanbul’a gelecek olan sanatçılar göterimler sonrası izleyici ile söyleşilere katılacaklar.

Hafta boyunca uzun metraj filmler kategorisinde Thomas Arslan’ın “Gölgede/ Im Schatten”, Florian Henckel von Donnersmarck’ın “ Başkalarının Hayatı / Das Lebend der Anderen”, Sebastian Schipper’in “Bir Arkadaşım / Ein Freund von mir”, Sinan Akkuş’un “Evet – Ja, ich Will!”, Wolfgang Becker’in “Elveda Lenin / Good bye, Lenin”, Ali Samadi Ahadi’nin “Salami Aleikum” ve Jan Martin Scharf ve Arne Nolting’in “Gerçekler ve Ödevler / Wahrheit oder Pflicht” adlı filmleri İstanbulllu sinemaseverlerle buluşacak.

“Oberhausen Seçkisi “kısa metraj filmler kategorisinde ise Jan Verbeek’in “Tokyo’da Bir Çarşamba Gecesi / On a Wednesday night in Tokio”, Karl Tebbe’nin “Böcek / Milbe”, Michael Koch’un “Sana Sadık / Wir sind dir Treu”, Nina Poppe’nin “Sunrise Dacapo”, Lola Randl’ın “Verena, Verona” ve Ariane Kessissoglou’nun “Dance of Freedom” adlı filmleri gösterilecek. Kısa metraj filmler Beyoğlu Sineması’nda 16.00 ve 19.00 seanslarında gösterilmekte olan uzun metrajlı filmlerin önünde ve 35 mm. formatında gösterime sunulacak.

Alman Filmleri Haftası etkinlikleri kapsamında film gösterimlerinin yanı sıra, KRW Eyalet Film Fonu ve KRW Eyaletinde çalışan Türk ve Alman yapımcı-yönetmenlerle Türkiyeli yapımcı ve yönetmenlerin ortak yapım koşullarını tartışmak üzere buluşacağı bir “Türk - Alman Yapımcılar Buluşması” da düzenlenecek.

“Alman Filmleri Haftası” detaylı gösterim programına, www.goethe.de , www.tursav.org.tr ve www.sinemasalbulusma.org adreslerinden ulaşılabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT