8. If İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali

Tarihler: 16 Şubat 2009 Pazartesi ~ 22 Şubat 2009 Pazar 16-22 Şubat 2009

Yer: Beyoğlu AFM Fitaş, AFM İstinye Park, AFM Caddebostan Budak ve Emek Sinemaları

Nereden Alınır: festival sinemaları gişelerinde ve Capacity AVM, Cevahir AVM, Profilo AVM, Kanyon AVM, Erenköy, Ümraniye, Nişantaşı, Beyoğlu D & R’lardaki Mybilet kiosklarında

Telefon: www.ifistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 16, 2009 ~ Şub 22, 2009
!f istanbul bu yıl – SENDEN – başlıyor
!f İstanbul kriz ortamında yaratıcı çözümler sunuyor: Senden Başla! Değişime, dönüşüme, harekete kendinden başlayan ve bunu herkese öneren 8. !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali 12-22 Şubat tarihlerinde sizi bekliyor!
Bu yıl herkes gibi kendini zorlu dünya koşullarının içinde bulmak, şehrin genç, renkli ve alternatif festivali !f istanbul’u can alıcı sorulara yöneltti: Ne yapıyoruz? Neden yapıyoruz? Nasıl ve kimlerle yapıyoruz? Ve bu süreçte festivalin herkese bir önerisi var: Senden Başla!
“Küresel ısınma, benzeri görülmemiş ekonomik çöküntü, artan toplumsal şiddet. Tüm bunlar insanda güçsüzlük veya çaresizlik gibi hisler yaratabiliyor,” diyor !f koordinatörlerinden Serra Ciliv. “Biz ise başa dönelim diyoruz. Küçük ölçekli de olsa samimi değişim çabalarının aslında geniş yankıları olabileceğinin altını çizmek istedik,” diyerek ekliyor ve festivalin programını bu söylemle paralel bir çizgide hazırladıklarını belirtiyor. !f İstanbul bu yıl, bireysel değişim çabaları ve aktivizmi konu alan filmlerden; kendi filmini yap, kendi soundtrack’ini bestele, kendi afişini tasarla gibi başlıklar altındaki atölyelerine kadar her alanına yeniden üretimin damgasını vuruyor.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle gerçekleşen festival, klasikleşen İstanbul mekanları Beyoğlu AFM Fitaş, AFM İstinyePark ve AFM Caddebostan Budak’a bu yıl bir yenisini ekliyor ve Beyoğlu Emek Sineması’na da taşınıyor. !f Ankara ise 26 Şubat – 1 Mart tarihlerinde Ankara AFM Cepa Sineması’nda izleyicisiyle buluşuyor.
Bu sene gnçtrkcll’liler, alışkanlık haline gelen “1 bilet alana 1 bilet bedava” avantajını festivalde de yaşıyor. gnçtrkcll’lilere festival boyunca, hafta içi gündüz tüm seanslarda, 2. bilet bedava.

Üzerinize rahat bir şeyler alın! İşte !f İstanbul programından seçmeler..
Yaklaşık 70 filmin; Hit Filmler, Gökkuşağı, Senden Başla, Kuzey Işıkları, Minimumda Maksimum: Amerika’dan Yeniler, Tek Planda Dünya, Nöbetçi Sinema, Fantastik Filmler, !f Kült ve Kısalar bölümleri altında gösterileceği, dünyanın birçok prestijli festivalinde gösterime girmiş ve sinema salonlarında binlerce insanın dünyasına yeni bakış açıları getirmiş filmlerden oluşan !f İstanbul programına hazır mısınız? İşte !f İstanbul bölümleri ve öne çıkan filmlerden bazıları:
Genç bağımsız sinemanın maddi ve manevi destekçisi: !f İnspired / Keşif Uluslararası Film Yarışması
!f Inspired / Keşif Filmleri
Senden Başla
Kuzey Işıkları
Karşı Sesler
Minimumda Maksimum: Amerika’dan Yeniler
Tek Planda Dünya
Gökkuşağı
Nöbetçi Sinema
Fantastik Filmler
!f Kült

Sadece izlemeyin, !f İstanbul’u tüm duyularınızla hissedin!
Festival Merkezi’ni bu yıl Tünel’e taşıyan !f İstanbul, etkinliklerinde misafirlerini Lokal Tünel’de ağırlıyor. Gösterimleriyle sinema ziyafeti sunan !f istanbul’un etkinlik takvimiyle size yerinizde duramayacağınz bir 10 gün vaad ediyor.
Görüntüler, Sesler ve İlham Kaynakları: Paul Kalkbrenner Konuşuyor
Filminizi Uluslararası Alanda Nasıl Pazarlamalı?
Harekete Katılmak, Kalıpları Sorgulamak
Altyazı Tartışıyor: O Lucky Man / Ah Şanslı Adam!
Hayata dair seçimler: Burası ve Orası
Kendini anlat: Öteki Türkiye Projesi
Nasıl Yaptım? Bir Daha Yapsam Nasıl Yapardım?

!FZINE Festival Günlük Gazetesi
Tarih: 12-22 Şubat
Dünyanın çeşitli ülkelerinde sinema tutkunlarını bir araya getirerek çeşitli etkinlikler düzenleyen ve festival gazetelerine imza atan Nisi Masa, bu yıl !f İstanbul için festival boyunca her gün yayınlanacak !FZINE hazırlayacak. Festivalin İstanbul ayağı boyunca, 12-22 Şubat tarihleri arasında, toplam 12 sayı olmak üzere hergün basılacak günlük festival gazetesi !FZINE festival izleyicisine ve konuklarına ücretsiz dağıtılacak. Ayrıca gazetenin online versiyonu hergün internetten de yayınlanacak. En taze festival haberlerine ulaşılabilecek, günün filmleri hakkında bilgi edinilebilecek !FZINE festivalin nabzını tutacak.

Biraz da dans… Efsane !f Partilerine dikkat!
!f İstanbul Açılış Partisi
Paul Kalkbrenner / Mabbas
Yer: Ghetto, Tarih: 13 Şubat Cuma Saat: 23:00
!f Gökkuşağı Partisi
Yer: Babylon
Tarih: 21 Şubat Cumartesii Saat: 22:00
Kısa`ca "Party!"
Mekan: Lokal
Tarih: 19 Şubat Perşembe
!f İstanbul Kapanış Partisi: Birşeyler Yap!
Beautiful Losers Artists
Yer: Lokal
Tarih: 22 Şubat Pazar, Saat: 23:00

Biletler 1 Şubat’ta satışta!
!f istanbul festival biletleri 1 Şubat’ta www.mybilet.com üzerinden ön satışta, 07 Şubat tarihinden itibaren Beyoğlu AFM Fitaş, AFM İstinyePark, AFM Caddebostan Budak, Beyoğlu Emek Sinemaları gişelerinde ve Capacity AVM, Cevahir AVM, Profilo AVM, Kanyon AVM, Erenköy, Ümraniye, Nişantaşı, Beyoğlu D&R’larda.
!f Ankara festival biletleri ise 15 Şubat’ta www.mybilet.com üzerinden ön satışta, 21 Şubat tarihinden itibaren Ankara AFM Cepa Sinemaları`nda ve Panora AVM’de.
Daha fazla bilgi icin www.ifistanbul.com adresini ziyaret edebilirsiniz.







istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT