Arka Pencere

Arka Pencere

Tarihler: 16 Temmuz 2019 Salı ~ 16 Temmuz 2019 Salı 21.00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Ücret: Tam 50.00 TL Öğrenci 30.00 TL

Nereden Alınır: Mekan Gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 16, 2019 ~ Tem 16, 2019

Yönetmen: Alfred Hitchcock
Senaryo: John Michael Hayes (Cornell Woolrich’in kısa hikâyesinden)
Oyuncular: James Stewart, Grace Kelly, Wendell Corey |
ABD / 1954 / İngilizce / 112 dk. / Renkli / Türkçe Altyazılı

Ünlü bir fotoğrafçı olan L. B. Jeffries aksiyon çekimi yapacağı bir otomobil yarışında bacağı kırılınca geçici bir süre için tekerlekli iskemle kullanmak zorunda kalır ve New York’taki apartman dairesinden çıkamaz olur. Bütün zamanını evinin penceresinden komşularını gözetleyerek geçirmektedir. Karşı apartmanda oturan bir adamın tuhaf davranışlarını fark edince adamın karısını öldürmüş olduğundan şüphelenmeye başlar. Jeff, modacı kız arkadaşı Lisa Freemont ve sigorta şirketinin görevlendirdiği hemşiresi Stella’dan olayın iç yüzünü araştırmasına yardımcı olmalarını ister.

Sinema tarihinin en etkili yönetmenlerinden biri ve gerilimin ustası Alfred Hitchcock’un, tüm zamanların en iyi filmleri listelerinde üst sıralarda yer alan filmlerinden biridir Arka Pencere. Yönetmenin gözetleme kavramı üzerine kurduğu film, bu kavrama ilişkin pek çok entelektüel incelemeye konu olmuştur. Öte yandan seyirciyi sonuna kadar diken üstünde tutmayı başaran son derece etkili bir gerilim filmi olarak türün klasikleri arasında yer alır. Gözalıcı güzelliğine rağmen nişanlısının dikkatini komşuları kadar çekmeyi başaramayan Lisa rolünde, bu rolde bir kez daha Hitchcock’la çalışabilmek için Rıhtımlar Üzerinde (1954, On the Waterfront) filminde oynama teklifini reddettiği söylenen Grace Kelly’yi izleriz. Hitchcock’un Ölüm Korkusu (1958, Vertigo), Ölüm Kararı (1948, Rope) ve Tehlikeli Adam (1956, The Man Who Knew Too Much) filmlerinde de birlikte çalıştığı James Stewart ise fotoğrafçı rolündeki son derece abartısız, dengeli performansıyla, sıradan görünen ancak gizli arzuları yüzünden başı belaya giren tipik bir Hitchcock kahramanıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT