Arşivden Seçme Filmler

Tarihler: 02 Ekim 2009 Cuma ~ 30 Ekim 2009 Cuma

Yer: Goethe-Institut Istanbul

Ücret: Giriş Ücretsizdir

Adres: Yeni Çarşı Cad. 32 Beyoğlu - İstanbul Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 2, 2009 ~ Eki 30, 2009
Arşivden Seçme Filmler

“Katzelmacher”
2 Ekim 2009 – Saat: 19:00
1969, 88’, s/b
Yönetmen: Rainer Werner Fassbinder
Oyuncular: Hanna Schygulla, Lilith Ungerer, Elga Sorbas, Doris Matts

Canı sıkılan bir grup gencin uyuşukluğu Yunanlı bir yabancı işçinin ortaya çıkmasıyla kesintiye uğrar. Fassbinder’in kendi oyunundan uyarlayarak statik resimlerle çektiği filmde devamlı olarak darlık, durma ve uyuşmuş bir toplum anlatılmaktadır. Yönetmenin gençlik yıllarındaki ilk eserlerinden olan „Katzelmacher“ onun için bir dönüm noktası olmuştur.

“Korku Ruhu Kemirir”
9 Ekim 2009 – Saat: 19:00
1973/74, 91’, renkli
Yönetmen: Rainer Werner Fassbinder
Oyuncular: Brigitte Mira, El Hedi Ben Salem, Barbara Valentin, Irm Hermann

Yabancıların uğradığı bir meyhanede altmış yaşlarındaki dul Emmi Kurowski, kendisinden en az yirmi yaş küçük olan Fas’lı Ali’ye tutulur. Düğünü başkaları için bir skandal olur. Sadece dış baskılarla değil, iç sorunlarıyla da evliliği zora girer.

“Almanya Sonbaharda”
16 Ekim 2009 – Saat: 19:00
1978, 119`, renkli
Yönetmen: Alexander Kluge, Volker Schlöndorff, Rainer Werner Fassbinder vd.
Oyuncular: Hannelore Hoger, Katja Rupé, Vadim Glowna, Angela Winkler, R. W. Fassbinder, Mario Adorf, Wolf Biermann

10 tanınmış yönetmen bir araya gelerek farklı öykülerle Almanya’nın 1977 yılındaki durumunu irdeleyen bu kolektif filmi oluşturdular. Baader-Meinhof terör grubunun „Kızıl Ordu Fraksiyonu“, Alman Hükümetinin anti-terör kampanyaları ve Stammheim’deki hapishanenin özel güvenlik sistemli bölümünde teröristlerin ölümü filmde ele alınan konular.


“Maria Braun’un Evliliği”
23 Ekim 2009 – Saat: 19:00
1978, 120`, renkli
Yönetmen: Rainer Werner Fassbinder
Oyuncular: Hanna Schygulla, Klaus Löwitsch, Ivan Desny

Maria ve Hermann Braun, İkinci Dünya Savaşı’nın dördüncü yılında aceleyle gerçekleşen bir kutlamayla evlenirler ve Hermann doğu cephesine gitmeden önce sadece yarım gün ve bir gece beraber olurlar. Savaş sonunda Hermann kayıptır. Almanların girmesinin yasak olduğu bir barda Maria, Afrika kökenli Amerikalı Bill ile tanışır. Daha sonraları “kocamı seviyorum, Bill’den hoşlandım” diyecektir. Savaştan dönen biri ona Hermann’ın öldüğü haberini getirir. Fakat bir gün ölü zannedilen Hermann kapıda belirir. Maria’yı Bill’in kollarında bulur ve onu dövmeye başlar. Bill araya girip müdahale etmeye çalışır. Maria, Hermann’ın içine düştüğü utanç verici duruma katlanamaz ve Bill’i bir şişeyle yere serer. Mahkemede Hermann Amerikalı askerin ölümüyle ilgili suçu üstlenir. Hermann hapisteyken, Maria da daha sonra beraber geçirecekleri hayat için para biriktirmeye başlar. Maria, sanayici Karl Oswald ile tanışır ve kendince Almanya Federal Cumhuriyeti’nin ekonomik yükselişinin bir parçası olur.

“Waller’in Son Yürüyüşü”
30 Ekim 2009 – Saat: 19:00
1988, 100`, renkli
Yönetmen: Christian Wagner
Oyuncular: Rolf Illig, Sibylle Canonica, Franz Boehm, Volker Prechtel

Yaşlı demiryolu hattı çavuşu Waller, hattını son kontrolünde geçmişi düşünmeye başlar. Olağanüstü bir doğa güzelliğine sahip Allgäu Vadisi’ndeki - “onun”- demiryolu hattı kapatılacaktır. Waller sessiz sakin son kontrol yürüyüşüne çıkar. Yaşamı bu demiryolu hattıyla sıkı sıkıya bağlıdır. Rayları ve traversleri adımlarken geçmişten anılar canlanır; raylar boyunca yaptığı yürüyüş zaman içinde bir yolculuğa dönüşür.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT