Aya Yolculuk - Olağanüstü Yolculuk

Tarihler: 06 Mart 2015 Cuma ~ 06 Mart 2015 Cuma Saat: 19:00

Yer: Pera Müzesi

Ücret: 10.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 6, 2015 ~ Mar 6, 2015

Aya Yolculuk

Yönetmen: Georges Méliès
Oyuncular: Georges Méliès, François Lallement, Jules-Eugène
Fransa, 13’, 1902, siyah-beyaz ; sessiz

Aya Yolculuk, sinemanın öncülerinden Georges Méliès’nin 1896-1912 arasında yaptığı 500’den fazla kısa filmin en bilineni; kurşun biçiminde bir roketin, suratını buruşturmuş bir ayın gözüne girmesi görüntüsü de sinema tarihinin en tanıdık imgelerinden biri. Başarılı bir sihirbaz olan Méliès, sahne gösterilerinin basit kayıtlarından, dünyanın ilk anlatılı filmleri arasında sayılan göz kamaştırıcı fantezi epiklerine geçti. Bu “kandırmacalı filmler” fantastik hikayeleri, ince ince boyanmış setleri ve ayrıntılı kostümleri basit ama etkili özel efektlerle, örneğin yavaşlatılmış çekim, erime ve üst üste bindirmeyle birleştirdi. Méliès’nin bu dönemde yaptığı diğer uzun filmler gibi Aya Yolculuk da bir dizi tablodan oluşur, her birinde kaotik aksiyon ve çoklu kamera oyunları vardır, bunlar inatla statik duran bir kamerayla çekilmiştir ve hep birlikte basit bir hikaye anlatırlar. Seyirciler filme bayıldı, ama bir sonraki yıl Edwin S. Porter’in Büyük Tren Soygunu biraz daha sofistike bir anlatıyla daha da başarılı oldu. Sinematik fantazinin ilk örneklerinden biri olan Aya Yolculuk, daha sonra Oz Büyücüsü ve Yıldız Savaşları gibi hayalgücünü serbest bırakan filmlerin önünü açtı, çünkü özel efektlerle izleyiciyi cezbetmenin köklerinin, 1970’lerdeki gişe rekortmeni filmlerin köklerinden daha derine uzandığını kanıtladı.

Olağanüstü Yolculuk

Yönetmen: Serge Bromberg, Eric Lange
Oyuncular: Costa-Gavras, Jean-Pierre Jeunet, Michel Gondry
Fransa, 65’, 2011, renkli, siyah-beyaz
Fransızca, Türkçe altyazıyla

Bu film 20. ve 21. yüzyılda geçen ve sinema tarihinin en karmaşık film projelerinden birinin içerdiği zorlukları konu alan inanılmaz bir hikaye anlatıyor: Méliès’nin başyapıtının restore edilmesi. Katılımcılar arasında Amélie’nin yönetmeni Jean-Pierre Jeunet ve Mchel Hazanavicius (Artist) var.

1993’te Georges Méliès’nin yeni bir çığır açtığı sessiz bilimkurgu filmi Aya Yolculuk’un 1902’de yapılmış renkli kopyasını içeren bir film makarası bulundu. Daha önceki versiyonlar siyah-beyazdı ve kaliteleri düşüktü. Makara kötü durumdaydı, bu da yeni bir uluslararası projenin başlamasına yol açtı, yeni ileri teknoloji yöntemleri kullanılarak içerik kurtarılacak ve film yeniden yaratılacaktı. 12 yıl sonra proje tamamlandı – bu arada tarihin en pahalı film restorasyon projesi haline gelmişti! Bu film George Méliès, Aya Yolculuk, sinemanın erken dönem tarihi ve yorucu restorasyon çalışması hakkında son derece ilginç bir belgesel sunuyor. Berlin ve Cannes’daki film festivallerinde gösterildi.

Not: Pera Film gösterimlerinde her seans  indirimli müze giriş biletiyle (10 TL) izlenmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT