Bellisima

Bellisima

Tarihler: 13 Eylül 2018 Perşembe ~ 13 Eylül 2018 Perşembe 21:00

Yer: Kalamış Atatürk Parkı

Ücret: Ücretsiz

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 13, 2018 ~ Eyl 13, 2018

Luchino Visconti’nin yönetmenliğini yaptığı; Anna Magnani, Walter Chiari, Tina Apicella’nın başrolünü oynadığı Bellissima Filmi 13 Eylül Perşembesaat 21:00’de başlıyor. 1951 yapımı film İtalyanca – Türkçe Altyazılı olarak gösterilecek.

İtalyan Yeni Gerçekçiliği’nin müthiş bir örneği olan Bellissima hem deli dolu, zapt edilemez bir komedi hem de sinema endüstrisine dair hüzünlü bir hiciv. Usta İtalyan yönetmen Luchino Visconti 1951 yapımı filminde gösteri dünyasının yarattığı boş umutları gözler önüne seriyor. Filmin ismi, Visconti’nin çocuk oyuncu seçerken annelerden sıkça işittiği bir sözlerden gelmekte: ‘Bellissima! Bakın benim çocuğum en güzeli’. Sinema dünyasında yaşadığı bu gibi deneyimleri filme taşıyan Visconti, Cinecitta stüdyolarını fon olarak kullanıyor. Senaryoda Cesare Zavattini, Francesco Rosi ve Suso Cecchi d'Amico’nun parmak izleri, başrolde ise efsanevi Anna Magnani oynuyor. Magnani’nin canlandırdığı Maddalena, kızı Maria’nın (Tina Apicella) bir yıldız potansiyeli taşıdığına inandırılmış sinema sevdalısı bir annedir. Ailesi için daha iyi bir yaşam sağlamak adına canını dişine takan Maddalena, kızının oyuncu seçmelerinde keşfedileceğini düşünerek parasını son kuruşuna kadar harcar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT