Bertij – Güneşle Gelenler Belgeseli

Tarihler: 04 Nisan 2010 Pazar ~ 04 Nisan 2010 Pazar 4 Nisan Saat: 14.00

Yer: Muammer Karaca Tiyatrosu

Ücret: Ücretsizdir

Adres: İstiklal Cad. Muammer Karaca Çıkmazı No:3 Taksim Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 59 35

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 4, 2010 ~ Nis 4, 2010

Bertij Belgeseli

Caner Canerik tarafından çekilen ve yaylacı çocuklarının yaşamlarını anlatan “Bertij” ( Güneşle Gelenler ) adlı belgesel filmin galası 4 Nisan 2010 Tarihinde, saat 14:00’da 5. Dağ Filmleri Festivali kapsamında Muammer Karaca Tiyatrosu`nda yapılıyor.

89 dak.lık belgesel film, Tunceli’nin Pülümür İlçesinde yer alan “Hel Dağı”nda 4 ayda çekildi. Yaylacıların yaşadıkları sorun ve sıkıntılar, kültürel renkleri ve değişimleri küçük çocukların oyunlarıyla yansıtılıyor.

En küçükleri olan 6 Aylık olan Dilan ile 12 Yaşındaki Özgür gibi 7 çocuğun yaşamları, en renkli kişilikleri oluşturan 2 Yaşındaki Rozerin ile 2.6 yaşındaki Rojbin`in hayatları merkez alınarak anlatılıyor.
Adeta hiç bir şeyin olmadığı mekanda, plastik poşetlerden bidon yapan, yaralı kuzuyu sağan yada ata binmek için dere tepe yuvarlanarak koşan, kendilerinden on kat büyük köpeğe tekme atmaktan çekinmeyen, kahvaltıda doymadığı çayı, çadır içerisinde kimse yokken yeni baştan demlemeleri gibi onlarca küçük maceraya, çocukların yaratıcılıklarına Rozerin ile Rojbin merkezli olarak aktarılıyor... Büyüklerin yaşadıkları; polis rüşveti, hayvan satışındaki tüccar üçkağıtçılığı, yayla sahiplerinin baskıları gibi sıkıntılara da çocuk oyunlarıyla tanıklık ediliyor. Çoğu zaman izleyiciyi güldürecek işler peşinde koşsalar da, üstündeki elbiseleri bile parçalanmış oyuncak bebeğini "tamir ettirme mücadelesi" gibi anlar izleyiciyi oldukça hüzünlendirecek...
Filmin en büyük başarılarından birisi de tüm duyguların çocukların “kamera algısı”nın henüz oluşmamış olması ve çekim ekibinin sınırlı diyalogla yakaladığı başarılı çizgi tamamen doğal hallerinin gösterimini sağlıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT