Bir Tür Mutlu Yaşam Rehberi: Amelia

Tarihler: 24 Nisan 2012 Salı ~ 27 Nisan 2012 Cuma Saat 16:00

Yer: İstanbul Modern Sinema

Ücret: Ücretsiz

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No:4 Karaköy İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 24, 2012 ~ Nis 27, 2012
La La La Human Steps’in dans performansının gösterimi, İstanbul Modern Sinema’da
Bir tür mutlu yaşam rehberi: Amelia

İstanbul Modern’in La La La İnsan Adımları: Boijmans Van Beuningen Müzesi Koleksiyonundan Bir Seçki başlıklı sergisine adını veren Kanadalı dans kumpanyası La La La Human Steps’in performansı Amelia, İstanbul Modern Sinema’da izleyicilerle buluşuyor.

Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlamaları kapsamında, Boijmans Van Beuningen Müzesi’nin Direktörü Sjarel Ex’in hazırladığı özel bir seçkiyi içeren La La La İnsan Adımları sergisi süresince belirli gün ve saatlerde İstanbul Modern Sinema’da La La La Human Steps’in Amelia adlı dans gösterisi müze ziyaretçileri tarafından ücretsiz izlenebilecek.

Simgecilik, gerçekçilik, güç dengesi, aşk ve çift cinsiyetlilik temalarıyla çalışan dünyaca ünlü koreograf Édouard Lock tarafından kurulan La La La Human Steps, dünyanın büyük tiyatrolarında ve deneysel dans etkinliklerinde sahne aldı. Serginin küratörü Sjarel Ex’in insan ilişkileri bağlamında “bir tür mutlu yaşam rehberi” ve “iyimser bir gerçeklik” olarak değerlendirdiği Amelia, Lock’un David Lang (müzik), Lou Reed (şarkı sözleri) ve André Turpin (kamera) desteğiyle yaptığı bir dans performansı. Amelia’da La La La Human Steps dansçıları, insan duygularını çekim ve reddedilme, durağanlık, poz ve tekrardan oluşan akıcı bir dinamik içinde, incelikli bir üslupla canlandırıyor. İnsanların birbiriyle karşılaşmalarını anlatan, hayata karşı iyimser ve cesur bir tutumun metaforu olabilecek nitelikteki Amelia, sergide bir leitmotif olarak yer alıyor.

Bu özel gösterimde, serginin farklı noktalarındaki ekranlarda 1, 6 ve 11. bölümleri yer alan Amelia’nın, bir saat süren on dört bölümlük 2002 tarihli sahne versiyonunun tamamı izlenebilecek.

Dünya prömiyerini Montreal Uluslararası Yeni Sinema ve Medya Festivali ile 2003 yılında gerçekleştiren Amelia isimli performansın ABD’deki prömiyeri, 2004 senesindeki Tribeca Film Festivali kapsamında yapıldı. Çalışmanın aldığı prestijli ödüller arasında Chicago Film Festivali (ABD), Rose d’Or Uluslararası Televizyon Festivali (İsviçre), Amerika Koreografi Ödülleri (ABD), Gemini (Kanada) ile Uluslararası Televizyon ve Altın Prag (Çek Cumhuriyeti) bulunuyor.

La La La Human Steps

La La La Human Steps dans kumpanyası, 1980’de Kanadalı koreograf Édouard Lock tarafından Montreal’de kuruldu. 31 yıllık geçmişi süresince büyük uluslararası başarılar kazanan, Québec merkezli kumpanya dünyanın tüm büyük tiyatrolarında ve deneysel dans etkinliklerinde sahne aldı. Édouard Lock koreograf olarak Paris’te Ballet de l’Opéra, Hollanda’da Dans Theater ve Ulusal Bale tarafından davet edildi. 2001 senesinde Québec eyaletinin verdiği seçkin Québec Nişanı’nı, 2002 yılında ise Kanada Nişanı’nı aldı. 2010 yılında Québec Üniverstesi tarafından onursal doktor ünvanına layık görüldü.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT