Dans Rüyaları – Gençler Pina Bausch`un Kontakthof`unu Sahneliyor

Tarihler: 25 Haziran 2010 Cuma ~ 25 Haziran 2010 Cuma 25 Haziran Saat: 19.00

Yer: Goethe-Institut Istanbul

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Yeni Çarşı Cad. No:52 Galatasaray Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 20 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 25, 2010 ~ Haz 25, 2010

Dans Rüyaları – Gençler Pina Bausch’un Kontakthof’unu Sahneliyor
Almanya 2010, 90’
Yönetmen: Anne Linsel, Rainer Hoffmann

Geçen yıl yitirdiğimiz, modern dans tiyatrosunun eşsiz ismi, dansçı ve koreograf Pina Bausch tamamen yeni bir sanat şekli yaratmayı başarmış bir sanatçıdır. En önemli uluslararası ödülleri kazanmış ve Wuppertal Dans Tiyatrosu’nun dünya çapında isim yapmasına yardımcı olmuştur. Wuppertal Dans Tiyatrosu, 21-23 Haziran 2010 tarihleri arasında Pina Bausch’un “Nefés” adlı eserini Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda sahneleyecek. Buna paralel olarak Goethe-Institut Istanbul, yönetmenliğini Anne Linsel ve Rainer Hoffmann’ın yaptığı “Dans Rüyaları–Gençler Pina Bausch’un Kontakthof’unu Sahneliyor” adlı belgesel filmi gösterecek. Filmde gençlerin ilk provalardan gala gecesine dek yaşadıkları süreç anlatılıyor.

„Kontakthof“ Pina Bausch’un kendine özgü imzasını taşıyor. İnsanların birbiriyle yakınlaşma şekilleri, cinsiyetlerin karşılaşması, aşk ve şefkat arayışı ve bunlarla beraber gelen korkular, özlemler, kuşkular – gençler için büyük bir mücadele anlamına gelen duygular eserin konuları.

Neredeyse bir yıl boyunca Wuppertal’daki 11 okuldan öğrenciler maceralarla dolu duygusal bir yolculuğa çıktılar. Her Cumartesi günü yaşları 14 ile 18 arasında değişen 40’ın üzerinde kız ve erkek öğrenci, Bausch grubunun dansçılarından Jo-Ann Endicott ve Bénédicte Billiet’in yönetiminde ve sık sık Pina Bausch’un da nezaretinde dans provaları yaptılar.

Yönetmenliğini Anne Linsel ve Rainer Hoffmann’ın yaptığı filmde, provalardan galaya kadar olan tüm süreç gösteriliyor. Filmde, gençlerin beceriksizce yaptıkları ilk denemelerini, eserin konusunu harekete ve koreografiye uyarlamalarını ve dansta kendilerine has bir ifade şekli bulmalarını izliyoruz. Kendi kendilerini keşfettileri bir sürecin sonunda herkes kendini daha da geliştiriyor. Sevgi dolu, çekingen hatta saldırgan dokunuşlar çoğu gencin sahnede ilk defa elde ettiği kişisel tecrübelere dönüşüyor.

Pina Bausch genç dansçıları hep „kendileri olma“ konusunda cesaretlendiriyor. Hareketlerinin arkasında korkuları, duyguları, arzuları ve „dans rüyaları“ görülüyor. Sonunda herkes sadece büyümekle kalmıyor, ayrıca özgüveni artıyor, kendi ayakları üzerinde durmaya ve önyargılara şüpheyle bakmaya başlıyor.

Pina Bausch 30 Haziran 2009 tarihinde vefat etti. „Dans Rüyaları“ filmi dünyaca ünlü dansçıyla yapılan son röportajı ve son film çekimlerini içeriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT