Documentarist İstanbul Belgesel

Tarihler: 02 Haziran 2009 Salı ~ 07 Haziran 2009 Pazar 2-7 Haziran 2009

Yer: Pera Müzesi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Goethe-Instıtut, Fransız Kültür Merkezi, Beksav, Thales Cafe, The Marmara Gallery Pera

Ücret: http://www.documentar-ist.org/

Nereden Alınır: www.Mybilet.com, Mybilet satış noktaları,etkinlik mekanları

Adres: İstanbul İstanbul İstanbul

Telefon: (0212) 249 97 21

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 2, 2009 ~ Haz 7, 2009
Belgeselde kuzey rüzgârları
Festival Programı için tıklayın
Geçen yıl büyük ilgiyle karşılanan DOCUMENTARIST, 2-7 Haziran 2009’da yine sinemaseverlere sıkı bir belgesel ziyafeti çekmeye hazırlanıyor. Pek çok ödüllü belgeseli bir araya getiren programda, bu yıl Kuzey Avrupa ve Finlandiya yapımı filmler ağırlıkta.

İlk kez geçen yıl düzenlenen “DOCUMENTARIST – İstanbul Belgesel Günleri”, bu sene hedef büyütüyor. 2-7 Haziran 2009 tarihleri arasında beş ayrı mekanda gerçekleşecek olan etkinlik, son bir yılda dünya festivallerinde büyük başarı elde etmiş filmleri ve pek çok belgesel yönetmenini İstanbul’da buluşturmaya hazırlanıyor. Programdaki filmler talep üzerine bu yıl başka kentleri de dolaşacak.

Geçen yıl “Neden Demokrasi?” temasıyla birlikte BBC’nin ünlü belgesel kuşağı Storyville’i gündemine alan etkinliğin bu yılki odak noktasını Finlandiya ve Kuzey Avrupa ülkeleri oluşturuyor. DOCUMENTARİST’in programında, belgesel alanında harikalar yaratan Fin sinemasının en başarılı örneklerinden geniş bir seçki yer alıyor. Seçkide son dönem örneklerinin yanısıra ülke sinemasının yakın tarihinden “Melankoli’nin Üç Odası”, “Zarif Kıvrımlar”, “Devrim” gibi klasikleşmiş yapıtlar da gösterilecek.

Geçen yıl Nick Fraser’ın verdiği Sinema Dersi’nin devamını bu sene Finlandiya’nın ünlü belgesel yapımcısı Iikka Vehkalahti gerçekleştirecek. Fin devlet televizyonu YLE’nin belgesel bölümü yöneticisi olan Vehkalahti, 7 Haziran 2009 Pazar günü vereceği Sinema Dersi’nde çeşitli Afrika ülkeleri ve Hindistan’da yürüttüğü belgesel projeleriyle ilgili deneyimlerini aktaracak, üretilen filmlerden örnekler gösterecek. YLE’nin, Vehkalahti danışmanlığında dünyanın çeşitli ülkelerinde yapımına katkıda bulunduğu belgesellerden geniş bir seçki de DOCUMENTARIST 2009 kapsamında seyirciyle buluşacak. Bu filmler arasında, son yılların en başarılı belgeselleri arasında yer alan “Darwin’s Nightmare” (Darwin’in Kabusu), “A Decent Factory” (Örnek Bir Fabrika), “Up the Yangtze” (Yangtze Nehri), “Stranded” (Mahsur) gibi önemli yapıtlar yer alıyor. Programdaki Finlandiya ve YLE seçkisine Hollanda, Danimarka, Norveç ve İsveç’ten de filmler eşlik edecek.

Geçen yıl IDFA’da en iyi film ödülünü kazanan “Burma VJ”, Cannes’a seçilerek büyük beğeni toplayan “Blind Loves” (Kör Aşklar), gösterildiği tüm festivallerde övgü ve ödüllere boğulan “The Heart of Jenin” (Cenin’in Kalbi), “Borat” filminde Romanyalı köylülerin nasıl kandırıldığını gözler önüne süren “Carmen Meets Borat” (Carmen Borat’a Karşı), DOCUMENTARIST 2009’un öne çıkan filmlerinden sadece birkaçı. Sinema tarihinin klasikleri arasında yer alan ve bir süre öce günyüzüne çıkarılarak restore edilen Robert Siodmak’ın 1929 yapımı “Bir Pazar Günü” (Menschen am Sonntag) adlı filminin özel bir gösterimi de etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek.

SİYAD tarafından seçilen 2009 Belgesel Ödülü adaylarının yer aldığı Yerli Belgesel Seçkisi de geçen yıl olduğu gibi yine DOCUMENTARIST’in ilgi çekici bölümlerinden biri olmaya aday. Belgesel fotoğraf sergisi ve pek çok yan etkinliğin gerçekleşeceği hafta boyunca Şili’den Rusya’ya, Hindistan’dan Fas’a pek çok ülkeden 50’e yakın yabancı, 20’e yakın da yerli belgesel seyirciyle buluşacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT