Doktor Jivago

Tarihler: 28 Kasım 2020 Cumartesi ~ 28 Kasım 2020 Cumartesi 17:00

Yer: Kundura Sinema

Ücret: Tam Bilet - 60 TL İndirimli (Öğrenci) - 40 TL

Nereden Alınır: https://www.beykozkundura.com/

Adres: Yalıköy, Süreyya İlmen Cad. No:1 Beykoz İstanbul

Telefon: (0216) 323 31 30

Web: https://www.kundurasinema.com/

E Posta: iletisim@beykozkundura.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 28, 2020 ~ Kas 28, 2020

Orijinal adı : Dr. Zhivago
Yönetmen: David Lean
Senaryo: Boris Pasternak, Robert Bolt
Oyuncular: Omar Sharif, Julie Christie, Geraldine Chaplin

ABD, İngiltere, İtalya / 1965 / Renkli / 197’ / DCP
İngilizce, Rusça, Fransızca; Türkçe altyazılı

Sinema tarihinin unutulmayacak örneklerinden biri olan Doktor Jivago, Kundura Sinema’da bir kez daha seyirciyle buluşuyor. Beykoz Kundura’nın çok özel atmosferinde gösterilecek film, seyirciye unutulmayacak bir deneyim vadediyor.

Yazar Boris Pasternak’ın Nobel ödüllü ilk romanından beyazperdeye uyarlanan Doktor Jivago’nun yönetmen koltuğunda İngiliz usta yönetmen David Lean var. Başrolü üstlenen Mısırlı oyuncu Omar Sharif ise uluslararası popülaritesinde çok önemli payı olan Doktor Jivago performansıyla seyirciyi adeta kendine hayran bırakıyor.

Rusya’da Bolşevik İhtilali’nin hemen sonrasında yaşanan iç savaş döneminde geçen film hem şair hem de bir doktor olan Yuri Jivago’nun devrim liderlerinden birinin eşi olan Lara’ya (Julie Christie) âşık olmasını, bunun üzerine yaşadığı zorlukları, kendi yaşamıyla hayalleri arasında sıkışıp kalmasını konu ediniyor. Jivago’nun bu hikâyesinin ardında ise seyirci, ihtilal sürecinin politik dinamiklerine, Moskova’nın sahne olduğu toplumsal karışıklığa tanık oluyor. Bu özelliğiyle bir dönem filmi olan Doktor Jivago, tarihi ve destansı üslubuyla olduğu kadar akıllara kazınan sahneleriyle de dikkat çekiyor. Nitekim 1966’da “En İyi Görüntü Yönetimi”, “En İyi Sanat Yönetimi” ve “En İyi Kostüm” dallarında aldığı Oscar’lar da bunun önemli bir kanıtı.

Film ayrıca “En İyi Uyarlama Senaryo” ve “En İyi Orijinal Müzik” Oscar’larının da sahibi. Unutulmayacak sahnelere eşlik eden müzikler ise film müzikleri söz konusu olduğunda akla ilk gelen bestecilerden Maurice Jarre’a ait.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT