Dünyadaki Bütün Bilgisayarlara Aynı Anda Bağlanmak…

Tarihler: 06 Mart 2011 Pazar ~ 06 Mart 2011 Pazar 6 Mart 2011

Yer: İstanbul Modern

Nereden Alınır: www.istanbulmodern.org

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No:4 Karaköy İstanbul Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 6, 2011 ~ Mar 6, 2011

İstanbul Modern, Ryan Trecartin’in video çalışmalarını sunuyor
“Dünyadaki bütün bilgisayarlara aynı anda bağlanmak…”

İstanbul Modern, 14.Video Programı’nda 19 Ocak- 6 Mart 2011 tarihleri arasında kuşağının en önemli video sanatçılarından biri olan Ryan Trecartin’in yapıtlarını sunuyor. Küratörlüğünü Paolo Colombo’nun üstlendiği programda Ryan Trecartin’in Any Ever başlıklı çalışması gösterilecek.

2006 yılında Wall Street Journal tarafından gelecek vaat eden ilk on Amerikalı sanatçı arasında gösterilen Ryan Trecartin’in video anlatıları fütüristik rüyalara ya da YouTube’da yayınlanan absürd bir tiyatroya benzer. Bu çalışmalar, bir araya gelerek duyusal bir harekete dönüşen değişik ve tanıdık ifade ve kurgulardan oluşur.

Sanatçı, sofistike dijital manipülasyonları internetten ve pop kültürden görüntülerle, animasyonlarla, çılgınca tasarlanmış setler ve performanslarla bir araya getirir. “Tüketim toplumunun, eğlencenin veya sanat kültürünün içinde veya dışında hareket etmiyoruz, tüketiyoruz ve tercüme ediyoruz; bizler onun yan ürünleriyiz” diyen sanatçının figürleri çarpık birer sit-com karakterini ya da medya kurbanlarını andırır.

Tipik ve çok tanıdık halleri, fiziki tuhaflıklarının aptalca ve tahmin edilebilir beklentilerinin ipuçları olması, adeta bir hiciv yazarının popüler yaratılarından intikam almasına benzer. Bu figürler birbirleriyle ve seyirciyle etkileşim kurarak seyiri çalışmanın bir parçası haline getirirken, ilk tepkinin aksine izlemeye devam etmek için karşı konulmaz bir istek doğururlar.

Trecartin’in bir yandan göz kamaştırıcı derecede sıra dışı renklerin, makyajların, kostümlerin ve kurgunun kullanıldığı videoları, diğer yandan, belki de dünyayı internet üzerinden deneyimlediğimiz gibi yansıttıkları için, esrarengiz bir şekilde gerçeğe sadıktır. New York dergisinden Jerry Saltz’ın yazdığı gibi, “Bu videoları izlemek, dünyadaki bütün bilgisayarlara aynı anda bağlanmak” gibidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT