Dünyayı Kurtaran Adam

Dünyayı Kurtaran Adam

Tarihler: 25 Haziran 2021 Cuma ~ 25 Haziran 2021 Cuma 18:00

Yer: Kadıköy Sineması

Ücret: Salon Gösterimi - 45,00 ₺

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Osmanağa Mah. General Asım Gündüz Caddesi 25/24 Kadıköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 25, 2021 ~ Haz 25, 2021

1982
Türkiye
Süresi: 98'
Dili: Türkçe

Yönetmen: Çetin İnanç
Oyuncular: Cüneyt Arkın, Aytekin Akkaya, Hikmet Taşdemir, Füsun Uçar, Hüseyin Peyda, Necla Fide

**Bu film Galalar bölümü kapsamında gösterilmektedir.**
Tema sponsoru Morhipo

70'li yıllar sona ererken "Yıldız Savaşları" çılgınlığı her yeri sarmıştı. Lucas'ın filmine öykünen uzay operalarının sayısı giderek artıyor, hatta bazı ülkeler kendi Yıldız Savaşları imitasyonlarını üretiyordu. Türkiye de bu eğilime 1982 yılında Dünyayı Kurtaran Adam ile katıldı. Filmin yönetmenliğini, o yıllarda müthiş bir hızla çektiği sayısız tür sineması örneğiyle "Jet Rejisör" lakabını kazanan Çetin İnanç üstlenmişti ve açıkçası Dünyayı Kurtaran Adam benzerlerinden oldukça farklıydı. Zira Yıldız Savaşları'ndan esinlenmekle kalmıyor, bazı sahneleri de "ödünç alıyordu". Gösterime girdiği dönemde hiç yüz verilmeyen bu benzersiz bilim kurgu/dövüş filmi kırması, 90'lı yıllarda yeniden keşfedilince bir kült filme dönüşmüş, hatta tüm dünyada "Türkiye'nin Yıldız Savaşları" diye ün kazanmıştı. Mantık çerçevesine oturtulması imkânsız bir senaryo, sadece Yıldız Savaşları değil başka ünlü filmlerden aşırılmış sahneler ve müzikler, bir de olağanüstü absürt özel efekt ve makyaj fikirleri nedeniyle kimilerince tüm zamanların en kötü filmlerinden biri kimilerinceyse dört başı mamur bir gece yarısı sineması örneği olarak nitelendirilmişti. Sahip olduğu ünü kesinlikle hak eden bu kült klasik, birkaç yıl önce İngiltere'de vizyona girmesi için restore edilen yeni kopyasıyla ve festivalin bu yılki onur ödülü sahiplerinden yönetmen Çetin İnanç'a saygı duruşu amacıyla gösteriliyor.
–Engin Ertan

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT