Evin Dışında

Tarihler: 13 Kasım 2014 Perşembe ~ 13 Kasım 2014 Perşembe 11:00

Yer: Atlas Sineması

Ücret: 1. Kategori - 5.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Atlas Pasajı, No:209 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 8576

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 13, 2014 ~ Kas 13, 2014

Yönetmen: Katja Adomeit, Shahrbanoo Sadat
Senaryo: Katja Adomeit
Görüntü Yönetmeni: Niels Buchholzer, Jalal Hussaini, Jamil Jalla, Morteza Shahed
Kurgu: Janina Gerkens
Oyuncular: Homed Ahmadi, Nikmal Dostakhel, Sadaf Fetrat, Sahar Fetrat, Fatima Hussaini
Yapımcı: Katja Adomeit, Verena Grafe-Höft , Shahrbanoo Sadat
Yapım: Adomeit Film, Junafilm, Wolf Pictures
Dünya Hakları: Adomeit Film ApS
DCP / Renkli / 65’
Almanya, Danimarka, Afganistan, 2013
Darice, Swahilice, Arapça, Almanca ve Türkçe Altyazılı

Kabil’de bir anne, bir baba ve dört kızlarından oluşan bir aile yeni evlerine taşınmak üzeredir. Baba, en büyük kızı 22 yaşındaki Sakina çalışıp bütün faturaları ödediği için evdeki ataerkil konumunu yitirdiğini hissetmektedir. Aile bireyleri arasındaki iletişim zordur. 20 yaşındaki Sharifa bir yandan iş ararken bir yandan ev işlerine yardım etmekte, 16 yaşındaki Kamila İngilizce öğrenmektedir ve 10 yaşındaki Zar ise hasta tavuğuna bakmaktadır. Herkes kendince çabalamaktadır. Afganistan kökenli 18 yaşındaki bir genç kız Almanya’daki tecrit mülteci kampına yeni gelmiştir. Yalnızlık çekmekte ve kampın rutinini anlayıp adapte olabilmek için elinden geleni yapmaktadır. Bir gün genç bir adam kantinde açlık grevine başlar. Adam için hem endişelenen hem de kantinde güçlü bir şekilde gece gündüz oturan bu adamdan çok etkilenen genç kız ona göz kulak olmaya başlar.

NOT AT HOME içinde ekstraları gerçek mültecilerin oynadığı, gerçek bir Alman mülteci kampının yeniden inşa edilmiş olduğu ve de aynı zamanda Kabil’den gelen hayali bir ailenin konu edildiği ve Afganistan’dan gelen bir mülteci ile yapılmış olan bir röportajında yer aldığı karma bir film. Mülteci kampındaki kız her ne kadar Afganistan’dan gelen kızlardan biri değilse de onlardan biri olabilme olasılığı kuvvetle muhtemeldir. İronik bir şekilde film tamamlandıktan sonra yönetmenin en yakın arkadaşı Afganistan’ı terk etmiştir. Şu anda Almanya’da yine filmin diğer yönetmenin filmdeki kampı inşa etmek üzere ana kaynak olarak faydalandığı Almanya’daki kamplardan birinde yaşamaktadır.

Afgan asıllı genç bayan Shahrbanoo Sadat, senaryo yazarı, yapımcı ve yönetmendir. Afganistan, Kabil’de yaşamaktadır. Shahr 2009 yılında bir Fransız Belgesel Atölye’si olan ”Atelier Varan Kabul’da” belgesel eğitimi yapmıştır. İlk kısa metraj filmi olan ”Vice Versa One” Cannes Film Festivali’nde Yönetmenler Haftası’na seçilmiş ve MOMA’da gösterilmiştir. Yaptığı, bir karma proje olan ”Not At Home”, 2014 Rotterdam Uluslararası Film Festivali’ne seçilmiştir. 2013 yılında, Kabil’de ”Wolf Pictures” adı altında kendi yapım şirketini açmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT