!f istanbul 9. AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali

Tarihler: 13 Şubat 2010 Cumartesi ~ 14 Şubat 2010 Pazar 13.00

Yer: KargaArt

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: KargaArt

Adres: Kadife Sokak No 16 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 216 330 31 51

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 13, 2010 ~ Şub 14, 2010

Türkiyeli kısacıların son bir yıl içerisindeki eğilimlerinin, yetkinliklerinin ve getirdikleri yeni önermelerin kendimizce bir dökümünü yapmayı amaçladığımız, “Türkiye’den Kısalar” programı, kısaları yarıştırmaktan öte, bunların izleyiciler ile buluşması, yönetmenlerin birbirleri ve sektörden diğer insanlar ile tanışması ve yeni üretimlere kapı açılması için bir ortam hazırlıyor.

!f İstanbul bir kısa film festivali veya yarışması değil. !f İstanbul, tıpkı uzun metraj bölümlerinde olduğu gibi Kısalar bölümünde de tematik seçkiler oluşturuyor ve bu sayede kısaların dolaşımına Türkiye için farklı bir anlayış getiriyor. Seçkiler, o sene izlediğimiz yüzlerce kısanın kafamızda oluşturduğu cümleler ve soru işaretleri etrafında şekilleniyor ve her bir seçki kendi içeririnde bir bütünlük taşıyor. “Türkiye’den Kısalar” programı bu yıl dört tematik seçki ile izleyicilerle buluşuyor. “BİZ BURADA İYİYİZ” seçkisi, bizi insanların kendilerine kurdukları küçük dünyalarda gezidiriyor. Nev’i şahsına münhasır çözümlerini bulan, cennetlerini kuran, kendileriyle ve dolayısıyla dünyayla barışık bu insanların hayata bakışları, hayatta kalabilmenin, dünyada yaşayan insan sayısı kadar çok şekli olabileceğini hatırlatıyor. “DUMANLI EV” ise kayıtsız kalmanın hiç de kolay olmadığı acıya odaklanıyor. İlham kaynağımız “Fakr u zarûret içinde boğulan gönüller, dumanla dolu bir eve benzer” diyen Mevlana. Dünya hali karşısında korku dolu ya da saldırgan ve dünyanın amansız kalabalığı karşısında yalnız kalmanın; kendine kalabalık etmenin, nefsin acısı. Birilerinin evin penceresini açması gerekiyor ama kimsenin yerinden kalkacak gücü kalmamış gibi. “İTİŞ KAKIŞ”, ne içeride kalmayı, ne de birisinin pencereyi açmasını beklememeyi seçenlerin hikayelerini anlatıyor, itiş kakışın içindeler, özneleriler hatta. “BİR İHTİMAL DAHA VAR, O DA GİTMEK Mİ DERSİN” seçkisi gidenlerin, göç edenlerin veya etmeye zorlananların hikayelerini anlatıyor.

KargART Programı:

13 Şubat Cumartesi, Saat: 13:00
13:00 / BİZ BURADA İYİYİZ / DOING JUST FINE 99’
15:30 / DUMANLI EV / IT HURTS 101’
14 Şubat Pazar, Saat: 13:00
13:00 / İTİŞ KAKIŞ / WE STRUGGLE, WE PUSH 110’
15:30 / BİR İHTİMAL DAHA VAR, O DA
GİTMEK Mİ DERSİN? / TO GO OR NOT TO GO 102’

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT