Fassbinder`in Yalan Dünya`sı İlk Kez İstanbul Modern Sinema`da

Tarihler: 02 Haziran 2011 Perşembe ~ 02 Haziran 2011 Perşembe 17:00

Yer: İstanbul Modern

Adres: Meclis-i Mebusan Caddesi, Liman İşletmeleri Sahası 305, Antrepo No: 4, İstanbul - Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 2, 2011 ~ Haz 2, 2011

İstanbul Modern Sinema, Goethe-Institut Istanbul işbirliğiyle, Alman yönetmen Rainer Werner Fassbinder’in en önemli yapıtlarından sayılan 1973 yapımı bilimkurgu filmi “Yalan Dünya”yı (Welt am Draht) Türkiye’de ilk kez gösterime sunacak. Alman televizyonu için restore edilmiş iki bölümlük versiyonuyla ilk kez 2010 Berlin Film Festivali’nde beyazperdede gösterilen film, 2 Haziran Perşembe günü saat 17.00’de Almanca ve Türkçe alt yazılı olarak gösterime sunulacak.

“Yalan Dünya” (Welt am Draht), Sibernetik ve Gelecek Araştırmaları Enstitüsü’nün en önemli projesi, olan ve tüm politik, toplumsal ve ekonomik olayları öngören Simulacron 1 isimli elektronik bir canavarı, bazılarının kendi çıkarları için kullanmak istemesi üzerine iyi ve kötü arasında başlayan bir savaş üzerine kurulu.

Godard’ın pop art filmi “Alphaville”i, David Cronenberg’in esrarlı dünyasını, Kubrick’in “2001: Bir Uzay Macerası”ndaki sibernetik korkuları çağrıştıran “Yalan Dünya”, Fassbinder yapıtlarının acıklı ironisini içeriyor. Restore edilerek yeniden gösterime sunulması tüm sinemaseverlere büyük bir keşif olanağı sunuyor.

“The Matrix” filminin popülerleştirdiği sanal bir gerçeklikte geçen filmde, Fassbinder yapıtlarının tanıdık oyuncuları rol alıyor. 205 dakikalık bu komplo hikayesinde, Sibernetik ve Gelecek Araştırmaları Enstitüsü’nün en önemli projesi, tüm politik, toplumsal ve ekonomik olayları öngören Simulacron 1 isimli elektronik bir canavardır. Bazıları Simulacron 1’i kendi çıkarları için kullanmak isteyince, iyi ve kötü arasında bir savaş başlar. Bu projenin yöneticisi Profesör Vollmer, gizemli bir şekilde intihar ettiğinde Dr. Stiller onun yerine geçer. Fakat Stiller’de de tuhaf semptomlar belirir. Acaba Stiller şizofren midir? Pek çok kişi öyle olduğunu düşünür – ta ki Stiller bir gün rutin bir bilinç aktarması sırasında Simulacron’un devrelerinde eski bir tanıdığını görene kadar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT