Göçmen

Tarihler: 12 Kasım 2014 Çarşamba ~ 12 Kasım 2014 Çarşamba 19:00

Yer: Rexx Sineması

Ücret: 1. Kategori - 10.00 TL-Öğrenci 5.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakızgülü Sok. No:18/D Moda Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 336 01 12

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 12, 2014 ~ Kas 12, 2014

Yönetmen: James Gray
Senaryo: James Gray, Ric Menello
Görüntü Yönetmeni: Darius Khondji
Kurgu: John Axelrad, Kayla Emter
Müzik: Christopher Spelman
Oyuncular: Marion Cotillard, Joaquin Phoenix, Jeremy Renner, Dagmara Dominczyk, Angela Sarafyan
Yapımcı: James Gray, Anthony Katagas, Greg Shapiro, Christopher Woodrow
Yapım: Worldview Entertainment, Keep Your Head, Kingsgate Films
Dünya Hakları: Wild Bunch
DCP / Renkli / 120’
Amerika Birleşik Devletleri, 2013
İngilizce, Lehçe, Latince ve Türkçe Altyazılı

Ödüller 
2013 Cannes Film Festival Palme d'Or Nomination
2014 International Cinephile Society Awards Won Best Picture Not Released in 2013
2013 International Cinephile Society Awards (Won Best Actress Marion Cotillard, Won Prix du Jury James Gray)
2013 Munich Film Festival Best International Film Nomination
2013 New York Film Festival Best Film Nomination
2014 Newport Beach Film Festival (Won Honors in Outstanding Achievement in Filmmaking, Won Honors in Outstanding Achievement in Directing)

Göçmen, 2013 yılında New York Film Festivali’nde en iyi film, Münih Film Festivali’nde en iyi yabancı film ödül adaylıklarını ve 2014 yılında Newport Beach Film Festivali’nde onur ödülünü kazanmıştır. 2013 ve 2014 yılında ICS (International Cinephile Society) tarafından çeşitli ödüller verilen filmin aynı zamanda bir çok festivalde adaylıkları bulunmaktadır.

Film, 1921 yılında daha iyi bir yaşam beklentisi ile  ülkesi Polonya’da ki savaştan kaçan Ewa’nın  (Marion Cotillard) kardeşi ile birlikte göçmen olarak ulaştığı  New York Ellis Adası’nda başlayan öyküsünü anlatmaktadır. Ciğerlerinden hasta olan kardeşinin karantinaya alınması ile yalnız kalan Ewa, yardımcı olacakları için sığınma hakkı alacağına inandığı teyzesinin gelmemesi üzerine geri gönderilme tehlikesi ile karşı karşıya kalır. Ellis Adası’nda kendisine yardım eli uzatan ve ülkeye kabulünü sağlayan Bruno (Joaquin Phoenix) ile birlikte  başlayan zor göçmen yaşantısı, Bruno ve kuzeni Emil ile (Jeremy Renner) olan karmaşık ve dengesiz ilişkisi ile çok daha zor hale gelir.

James Gray

Yazar/yönetmen James Gray ilk filmi olan “Little Odessa – Küçük Odessa’yı” (1994) yirmi bir yaşında yapmıştır. Tim Roth, Edward Furlong, Vanessa Redgrave ve Maximillian Shell’in başrollerini paylaştığı film, olumlu eleştiriler aldı ve 1994 yılında Venedik Film Festivali’nin değerli ödüllerinden biri olan Gümüş Aslan ödülünü kazandı.

Miramax Films James Gray’in ikinci filmi olan başrollerini Mark Wahlberg, Joaquin Phoenix, Faye Dunaway, Ellen Burstyn, Charlize Theron ve James Caan’ın paylaştığı “The Yards - Çeteler Savaşı’nı” (2000) 2000 yılının sonbaharında vizyona sokmuştur. Film, Cannes Film Festivali’nin Resmi Yarışma Filmi olarak seçilmiştir. “The Yards - Çeteler Savaşı” ve “Little Odessa – Küçük Odessa” filmlerinden önce, Gary Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde sinema okuluna gitmiştir. Öğrencilik filmi olan Cowboys’u ve Angels’ı ilk kez yapımcı Paul Webster burada görmüş ve Gary’i ilk sinema senaryosunu yazması için teşvik etmiştir.

Queens, New York’ta büyüyen bir çocuk olarak Gary, ressam olmayı istemiştir. Buna rağmen, ergenliğe ilk adım attığı yıllarda aralarında Francis Ford Coppola’nın da bulunduğu farklı pek çok film yapımcısının çalışmalarını görünce, Gary’in film yapımı sanatına karşı ilgisi artmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT