Henri-Georges Clouzot'nun Cehennemi

Tarihler: 07 Mart 2015 Cumartesi ~ 07 Mart 2015 Cumartesi Saat:13:00

Yer: Pera Müzesi

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 7, 2015 ~ Mar 7, 2015

Yönetmen: Serge Bromberg, Ruxandra Medrea
Oyuncular: Romy Schneider, Bérénice Bejo, Serge Reggiani
Fransa, 102’, 2009, renkli
Fransızca, Türkçe altyazıyla

Henri-Georges Clouzot, 1950 ve 1960’larda Fransa’nın en ünlü, en başarılı sinemacıları arasındaydı, Le Salarie de la Peur (Korkunun Ücretleri) ve Les Diaboliques gibi filmlerle büyük bir uluslararası başarıya imza atmış bir yönetmendi, beyazperdede gerginlik ve gerilim yaratma konusundaki başarısıyla da “Fransız Hitchcock’u” unvanını kazanmıştı. Clouzot 1963’te L’Enfer (Cehennem) adlı bir proje üzerinde çalışmaya başladı; delirmeye uzanan bir kıskançlığın hikayesi olan bu proje için yönetmene dilediği kadar zaman ve kaynak sözü verildi. Ancak her ne kadar yönetmen çekimden önce titizlikle hazırlandıysa da, film çekimi başladıktan yalnızca üç hafta sonra prodüksiyon durduruldu ve bir daha başlatılmadı; Clouzot 1977’deki ölümünden önce yalnızca iki film daha tamamlayacaktı. Serge Bromberg ve Ruxandra Medrea, Henri-Georges Clouzot’nun Cehennemi’nin böyle umut vadeden bir projeye ne olduğu sorusunu yanıtlamaya çalışıyor; belgesel, bu yitik filmin kuşkulu tarihine bakıyor. Oyuncu kadrosu ve film ekibiyle söyleşiler (aralarında daha sonra kendi parlak kariyerini yapacak olan yapım asistanı Costa-Gavras da var) ve eldeki çekimlerden alıntılar (ilk kez burada izleyici karşısına çıkacak) içeren film, sorunları olan bir adamı anlatan bir film yaparken kendi başına iş açan büyük bir yönetmeni anlatıyor. Henri-Georges Clouzot’nun Cehennemi, dünya prömiyerini 2009 Cannes Film Festivali’nde yaptı.

Not: Pera Film gösterimlerinde her seans  indirimli müze giriş biletiyle (10 TL) izlenmektedir.

 

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT