i.Mirror + Sis ve Pus

Tarihler: 09 Mart 2019 Cumartesi ~ 09 Mart 2019 Cumartesi 09 Mart 2019 14:00

Yer: Pera Müzesi

Ücret: - 10.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 9, 2019 ~ Mar 9, 2019
Pera Film, çizgisel zaman anlayışına alışıla gelmişin dışında bir bakış sunan Zaman Değişmeli sergisi kapsamında 6 Şubat – 17 Mart tarihleri arasında Zaman Dilimleri programını sunuyor.

Yönetmen: Cao Fei

Çin / 2007, 28', renkli / İngilizce; Türkçe altyazılı

Aralarındaki sınırın hep muğlak olduğu sanal ve gerçek arasında bir çizgi çekmenin belki de artık bir önemi kalmadı. Sanal dünya bizi aslen olduğumuzdan farklı kılsa da, aynı zamanda kendimiz olmaya devam etmemize izin verir. Sanal alanın gerçekliği zayıflattığından sürekli endişe etsek de, elektronik ortamda yaşadığımız ikinci hayatımız belki de bu kavramların bileşimi sayesinde yeni olasılıklara, fani dünyayı aşan yeni bir güce giden kapıyı açacak. Bu bileşimin yarattığı üst-alanda, gerçekliğin sona erdiği noktada, basit ve özgür bir yaşam tutkumuz varlığını sürdürüyor. Tanrı insanı sever, ama kurtuluşumuz aynı zamanda birbirimizin elinde.

Sis ve Pus

Yönetmen: Cao Fei

Çin / 2013, 46', renkli / Mandarin; Türkçe altyazılı

Sis ve Pus, günümüz Çin’inde geçen yeni bir tür zombi filmi. Film, Cao Fei’nin “sihirli metropoller” olarak adlandırdığı çağda yaşayan insanların kolektif bilincinin, ilk bakışta sıkıcı ve sıradan olan gündelik yaşamda nasıl ortaya çıktığını inceliyor. Bu sihirli gerçeklik, görünür olan ile görünür olmayanın denge noktasındaki mücadelesinden ortaya çıkıyor. Film, dünyamızda mucizelerin giderek daha da silikleştiğini, bunları daha net bir şekilde görmek için özel bir şeye ihtiyacımız olduğunu ortaya koyuyor. Bu, yitirilmek üzere olan donuk yaşamlardaki, gözle görünmeyen mucizelerin öyküsü.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT