IKSV Galaları : Daha

Tarihler: 11 Ocak 2018 Perşembe ~ 11 Ocak 2018 Perşembe 11 Ocak 2018 21:30

Yer: Cinemaximum City's Salon 7

Ücret: 1. Kategori - 28.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Teşvikiye cad. no:162 kat 6 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 373 35 35

Faks: 0212 373 33 30

Web: http://www.citylifecinema.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 11, 2018 ~ Oca 11, 2018
Onur Saylak’ın ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu, son dönem Türk edebiyatının önemli isimlerinden Hakan Günday'ın aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanan Daha, İKSV Galaları’nda Onur Saylak’ın da katılımıyla izleyicilerle buluşuyor.

Daha dünya prömiyerini Temmuz’da Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nin ana yarışma bölümünde yaptı. Hakan Günday’ın sinemaya uyarlanan ilk yapıtı olan Daha, proje aşamasında 2016 İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar’da Jüri Özel Ödülü’nü almıştı. Hem televizyon hem de sinemada başarılı oyunculuğuyla tanınan Onur Saylak’ın yönettiği ilk film olan Daha, çalkantılı bir baba-oğul hikâyesi anlatıyor.

Daha’nın başrollerini baba Ahad rolünde Ahmet Mümtaz Taylan ile oğlu Gaza rolünde Hayat Van Eck paylaşıyor. 14 yaşındaki Gaza, yaşadığı küçük sahil kasabasından ayrılarak büyük şehirde liseyi okumayı hayal ederken, babasının onu insan kaçakçılığı şebekesinin bir parçası haline getirmesiyle suçla tanışır. Gaza’nın ergenliği, babasının baskıcı karakteri ve sürekli gözlemlediği göçmenlerle geçmeye başlar. Gaza, babası gibi şiddet ve baskı üzerine bir hayat mı kuracaktır yoksa o da bir göçmen mi olacaktır?

Dünya prömiyerini Çek Cumhuriyeti’ndeki Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nde yapan Daha, Malatya Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, Umut Vaat Eden Erkek Oyuncu ve Uluslararası Jüri Özel Ödülü; Adana Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise İzleyici Ödülü, SİYAD En İyi Film Ödülü, Yılmaz Güney Ödülü ve Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü kazandı. 

Onur Saylak, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde eğitim gördüğü süre boyunca Ankara Devlet Tiyatroları’nda ve Bilkent Tiyatrosu’nda tiyatro oyunlarında yer aldı. Aralarında Yabancı Damat, Asi, Gönülçelen, Nefes, Hayat Ağacı, Hatırla Gönül, Vatanım Sensin’in bulunduğu birçok TV dizisinde rol aldı; tiyatro yönetmenliği de yaptı. Sinema kariyerine, Sonbahar (2008) ile adım attı, bu filmle SİYAD ve Yeşilçam Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı. Sonbahar, Denizden Gelen, Mavi Dalga, Rüzgarın Hatıraları dahil olmak üzere birçok ödüllü sinema filminde rol aldı. 

Hakan Günday Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransızca Mütercim Tercümanlık Bölümü’nde üniversite eğitimine başladı. Université Libre de Bruxelles’in Siyasal Bilimlerbölümüne geçti. Yazdığı romanları: Kinyas ve Kayra (2000), Zargana (2002), Piç (2003), Malafa (2005), Azil (2007), Ziyan (2009), Az (2011, Dünya Kitap Yılın Telif  Kitabı Ödülü), Daha (2013, Books at Berlinale 2014 Seçkisi). Sahneye uyarladığı ilk oyunu olan Malafa 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında gösterildi (2010). 2014’te İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma jürisinde yer aldı. 

Hakan Günday ile Onur Saylak’ın birlikte senaryosunu yazdığı, Onur Saylak ve Doğu Akal’ın yönettiği Orman adlı kısa film, 2016 yılında İstanbul Film Festivali Ulusal Kısa Film Yarışması kapsamında gösterilmişti. 

Daha 12 Ocak’ta vizyona giriyor. 

Yönetmen: Onur Saylak 
Yapımcı: Kerem Çatay 
Özgün müzikler: Uygur Yiğit 
Öykü: Hakan Günday 
Senaryo: Onur Saylak, Hakan Günday, Doğu Akal 
Görüntü yönetmeni: Feza Çaldıran 
Kurgu: Ali Aga
Oyuncular: Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck, Turgut Tunçalp, Tankut Yıldız, Tuba Büyüküstün, Kağan Uluca, Ahmet Melih Yılmaz, Uğur Aslan, Pervin Bağdat, Lara Aysal, Onur Akgülgil

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT