İran Sineması’ndan Türkçe Film Günleri

İran Sineması’ndan Türkçe Film Günleri

Tarihler: 10 Aralık 2018 Pazartesi ~ 11 Aralık 2018 Salı

Yer: Yeşilçam Sineması

Adres: Yeşilçam Sineması İstiklal Caddesi İmam Adnan Sokak Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 10, 2018 ~ Ara 11, 2018

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 7-11 Aralık tarihleri arasında Beyoğlu Yeşilçam Sineması’nda ‘İran Sineması’ndan Türkçe Film Günleri’ düzenliyor. Etkinlikte Tebriz, Erdebil ve Urmiye çevresinde yaşayan ve İran sinemasının estetik kodlarıyla Türk kültürünü ustaca harmanlayan Türk yönetmenlerin filmleri gösterilerek, söyleşiler ve fotoğraf sergisi gerçekleştirilecek.

İran, geleneksel kültür kodlarını ve folklorik özelliklerini modern sanatlarla birleştirerek kendine özgü ürünler ortaya koyabilen sanatçılara sahip, sanatla derin bağları olan bir coğrafya. Özellikle Tebriz, Erdebil ve Urmiye çevresinde yaşayan Türk sinemacılar, İran sinemasının estetik kodlarıyla Türk kültürünü ustaca harmanlayan filmler ortaya çıkarmaya başladılar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, 7-11 Aralık 2018 tarihleri arasında bu bölgede yapılan filmleri ve yönetmenleri tanıtmak üzere İran Sineması’ndan Türkçe Film Günleri adlı kapsamlı bir etkinlik gerçekleştirecek.

Etkinlikte, bölge yönetmenlerinin çektiği 13 kısa metraj kurgu film, 4 belgesel ve 4 uzun metraj film gösterilecek, yönetmen söyleşileri ve bölgedeki sinema üretimi ile ilgili panel ve Tebriz, Erdebil ve Urmiye şehirlerini kapsayan bir fotoğraf sergisi düzenlenecek.

İran Sineması’ndan Türkçe Film Günleri, 7 Aralık Cuma günü saat 19.00’da yönetmenliğini Asghar Yousefinejad’in yaptığı Ev adlı uzun metraj film gösterimi ile başlayacak.

8 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’de devam edecek gösterimlerde Leila Noroozi’nin senaryosunu yazıp yönettiği Ben İsmetim ve Haideh Moradi’nin yönettiği, senaryosu da kendisine ait Karlı Yollar adlı belgesel filmler ile yönetmenliğini Davar Necefi’nin yaptığı Sürmeli Kız adlı kısa metraj film sinemaseverlerle buluşacak. Gösterimlerin ardından düzenlenen panelde İhsan Kabil, Kamil Engin, Riza Siami ve Rıza Oylum “İran’da Türkçe Film Üstüne” keyifli bir söyleşi gerçekleştirecekler. Saat 17.00’deki gösterimlerde sırasıyla Ramin Farzaneh ve Parisa Sedaei’nin senaryosunu beraber yazıp yönettikleri Eksiklik, Reza Jamali’nin yazıp yönettiği Sara’nın Sesi ve Köprü, Leila Noroozi’nin yazıp yönettiği Kara Yol adlı kısa metraj filmler sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Günün son gösterimi ise saat 19.00’da Bahram & Bahman Ark’in yazıp yönettiği Soğuk adlı uzun metraj filmle yapılacak.

Etkinliğin 9 Aralık Pazar günü programında yine birbirinden özel filmler var; saat 14.00’de Haideh Moradi’nin yazıp yönettiği Karlı Damlar ve Şehzat Kureyşi’nin yazıp yönettiği Sözsüz Âşık adlı belgesel filmler ile yine senaryosu Şehzat Kureyşi’ye ait, yönetmenliğini de kendisinin üstlendiği Kafes adlı kısa metraj film gösterilecek. Gösterimler saat 17.00’de Mehdi Haydari’nin yazıp yönettiği Beyaz Göl, Ali Reza Salmanpour’un yazıp yönettiği ve kurgusunu yaptığı Unutmak ve Rasoul Iranzad Aghamırlu’nun yazıp yönettiği Katil adlı kısa metraj filmlerle devam edecek. Ardından günün son gösterimi saat 19.00’da Rehber Genberi’nin yazıp yönettiği O adlı uzun metraj film ile gerçekleştirilecek.

İran Sineması’ndan Türkçe Film Günleri, 10 Aralık Pazartesi günü de zengin bir film seçkisi sinemaseverleri ağırlayacak.Saat 17.00’de Bahram & Bahman Ark’ın yazıp yönettiği Hayvan, İsmail Monsef’in yazıp yönettiği ve kurgusunu yaptığı Ardak ve Ağla, Ali Reza Salmanpour ve Younes Tarrahi’nin beraber yönettikleri Yara adlı kısa metraj filmler gösterilecek. Günün programı saat 19.00’da Yadollah Samadi’nin yönettiği Saray adlı uzun metraj filmin gösterimi ile tamamlanacak.

Sinemaseverler, İran Sineması’ndan Türkçe Film Günleri ile küreselleşmenin olanca hızıyla farklılıkları yok ettiği bu çağda, gelenekle moderni birleştirebilen bölge sanatçılarını tanıma ve önemini kavrama fırsatını yakalayacak. İran Sineması’ndan Türkçe Film Günleri, Beyoğlu Yeşilçam Sineması’nda gerçekleştirilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT