İstanbul Modern Sinema’da yılın ilk programı: Oscar’ın Yabancıları

İstanbul Modern Sinema’da yılın ilk programı: Oscar’ın Yabancıları

Tarihler: 16 Ocak 2020 Perşembe ~ 30 Ocak 2020 Perşembe

Yer: İstanbul Modern

Adres: Asmalımescit Mahallesi Meşrutiyet Caddesi, No:99 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 7300

Faks: 0212 243 4319

Web: https://www.istanbulmodern.org/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 16, 2020 ~ Oca 30, 2020

İstanbul Modern Sinema, 16-30 Ocak tarihlerinde Oscar’ın Yabancıları seçkisini sinemaseverlerle buluşturuyor. “En İyi Uluslararası Film” dalında ilk dokuza giren adayların da yer aldığı programda 14 yabancı yapım bulunuyor

İstanbul Modern Sinema, Türk Tuborg A. Ş.’nin katkılarıyla 92. Akademi Ödülleri heyecanı yaklaşırken, “En İyi Uluslararası Film” kategorisinin adaylarından oluşan bir seçkiyi Oscar’ın Yabancıları adlı programla izleyiciye sunuyor. Brezilya’dan Güney Kore’ye, İsveç’ten Tunus’a uzanan filmler 16-30 Ocak tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema’da gösterimde olacak.

Oscar’ın Yabancıları bu yıl da dünyanın çeşitli festivallerinde izlenen ve ödül kazanan, farklı coğrafya ve kültürleri temsil eden özerk bir kategoriyi oluşturan “En İyi Uluslararası Film” kategorisinin öne çıkan filmlerini bir araya getiriyor.

Seçkide dikkat çeken filmler arasında, yönetmeni Bong Joon-ho’nun politik olarak sert eleştirisine rağmen dünya gişelerini kasıp kavuran Güney Kore filmi, Altın Küre’de Yabancı Dilde En İyi Film ödülünü alan Parazit (Gisaengchung), Jerzy Kosinski’nin tartışmalar yaratan romanının ilk sinema uyarlaması olan ve Yahudi bir gencin savaş sırasında yaşadığı dehşeti gözler önüne seren, Çekya’dan siyah-beyaz film Boyalı Kuş (The Painted Bird), Victor Hugo’nun romanındaki bozulmuş toplum düzenindeki devrim ve isyan temasını günümüz Parisi’nin banliyösüne uyarlayarak bir suç ve vicdan hikâyesini anlatan Fransız yapımı Sefiller (Les Misérables) yer alıyor.

Vizyondan Önce Oscar’ın Yabancıları’nda
Brezilya’nın kendine özel sinemasıyla tanınan yönetmeni Karim Aïnouz imzalı Görünmez Yaşam da programda yer alıyor. İzleyiciyi bu kez 1950’lerin Rio de Janeirosu’na götüren film, hayallerinin peşinden giderek evden ayrılma hayalleri kuran Eurídice ve Guida’nın dokunaklı hikâyesini anlatıyor. Bu yıl Cannes’da Belirli Bir Bakış ödülünü alan film, kullandığı renkler, ses tasarımı ve müzikle eşsiz bir duygu dünyası yaratıyor.

Elia Suleiman’ın uzun bir aradan sonra çektiği ve Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan Burası Cennet Olmalı da program kapsamında izlenebilecek filmler arasında.

Vizyonda önce ilk kez izleyiciyle buluşacak olan ve bu yılki adaylar arasından öne çıkan Kuzey Makedonya’nın adayı Bal Ülkesi de Oscar’ın Yabancıları’nda yer alıyor. Sundance’deki başarısından sonra katıldığı tüm festivallerden ödüllerle dönen belgesel, görsel anlatımıyla izleyenleri büyülüyor. Film, Balkanlar’ın sarp dağlarında terk edilmiş bir köyde annesiyle birlikte yaşayan Hatice üzerinden insan-doğa ilişkisini inceliyor.

Kışkırtma ilk kez gösterimde
İsrail’in bu yılki Oscar adayı olan Kışkırtma da izleyiciyle ilk kez bu programda buluşacak. İlk uzun metrajı Son Konser (A Late Quartet) filmiyle tanınan Yaron Zilberman, bu kez 1995’te dönemin İsrail başbakanı İzak Rabin suikastinin perde arkasını işliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT