İyi Günler Türkiye!

Tarihler: 07 Mayıs 2009 Perşembe ~ 14 Mayıs 2009 Perşembe

Yer: İstanbul Modern Sinema

Nereden Alınır: www.istanbulmodern.org

Adres: Meclisi-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No.4 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: 0212 334 73 41

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 7, 2009 ~ May 14, 2009
İstanbul Modern Sinema, 1960’ların toplumsal gerçekçi filmlerini sunuyor
İyi Günler Türkiye!

İstanbul Modern Sinema, 7-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceği “İyi Günler Türkiye!” başlıklı programla 1960’ların Türk sinemasından toplumsal gerçekçi filmler sunuyor. Mimar Sinan Sinema-TV Merkezi ile işbirliğiyle hazırlanan seçkide, Yılmaz Güney’in Türk sinemasında bir dönüm noktası olarak kabul edilen “Umut”, göç sorunu ve emek sömürüsünü ele aldığı için iki yıl sansürlenen Duygu Sağıroğlu’nun ilk filmi “Bitmeyen Yol”, Halit Refiğ’in aydın kişinin toplum içinde yabancılaşmasını anlattığı, işçi-işveren ilişkilerine değinen “Şehirdeki Yabancı” ve sinema tarihimizin en iyi hapishane filmi olarak nitelendirilen Bilge Olgaç’ın “Linç”, sendikalaşmayı, emekçi sorunlarını konu eden Ertem Göreç’in “Karanlıkta Uyananlar” isimli filmleri gösterime sunulacak. Programda Türk sinemasının kült filmleri arasında gösterilen Ömer Lütfi Akad’ın “Vesikalı Yârim”i,artist olmak için köyünden kaçan bir genç kız ile alkolik bir sokak fotoğrafçısı eski bir İstanbul beyefendisinin buruk öyküsünü anlatan, Atıf Yılmaz’ın “Ah Güzel İstanbul” adlı filmi, Memduh Ün’ün melodramik kalıplardan uzaklaşıp, gerçek ve etkileyici bir dram sunduğu “Kırık Çanaklar” da siyah-beyaz Yeşilçam filmlerinin tadını yeniden yaşatacak izleyicilere.

“İyi Günler Türkiye!” başlıklı programa filmlerin yönetmen ve oyuncuları da konuk olarak katılacak: Halit Refiğ, Duygu Sağıroğlu, Selma Güneri, Göksel Arsoy, Ertem Göreç, Nilüfer Aydan.

İstanbul Modern Sinema, Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) işbirliğiyle düzenlenen “Bir Günlük Festival” dizisinin dördüncüsünü 9 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştiriyor. “Medyanın Marifetleri” başlıklı seçkide, medyanın gerçeği aktarırken değiştirmesi ve biçimlendirmesi üzerine sinemadan dört farklı bakış, dört benzer yorumla sunuluyor. Saat 12.00’de başlayacak olan gösterimde, Sidney Lumet’in “Köpeklerin Günü”, Costa Gavras’ın “Çılgın Şehir”, Oliver Stone’un “Katil Doğanlar” ve Barry Levinson’ın “Başkanın Adamları” isimli filmleri yer alıyor.

Film gösterimleri müze ziyaretçilerine ücretsizdir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT