Kara Vagon 1938 Dersim Sürgünleri

Tarihler: 06 Mart 2013 Çarşamba ~ 06 Mart 2013 Çarşamba 19:00

Yer: Levent Kültür Merkezi

Adres: Levent Mah. Çalıkuşu Sok. No:2 Levent Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 325 73 71

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 6, 2013 ~ Mar 6, 2013

“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” 6 Mart 2013’te Dersimli bir yönetmenin gözünden Dersim’in acılarını perdeye yansıtıyor.

Beşiktaş Belediyesi’nin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği ile birlikte düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinde 6 Mart 2013 Çarşamba günü yönetmenliğini Özgür Fındık’ın yaptığı “Kara Vagon 1938 Dersim Sürgünleri” isimli belgesel gösteriliyor.

“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” 13 Mart 2013 Çarşamba günü Sevinç Yeşiltaş’ın yönetmenliğini üstlendiği “Dostluğu Hatırlamak” belgeseliyle devam edecek.

Belgesel hakkında
Dersim katliamında zorla sürgüne gönderilenler, gittikleri yerlerden acı ve gözyaşı ile Dersim katliamını ve zorunlu göç ettirilmelerini anlatıyorlar...

Yönetmen hakkında
1976 yılında Dersim’in (Tunceli) Pertek ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Daha sonra ailesinin göçmen olarak bulunduğu Almanya Hannover’de yaşadı. Burada kaldığı dönemde Almancasını geliştirdi, daha sonra yeniden Türkiye’ye gelerek İstanbul’a yerleşti ve İstanbul Akademi’de İletişim dersleri almaya başladı. İletişim okurken aynı zamanda TV haberciliği, programcılık ve küçük çaplı sinema çalışmalarına katıldı. Öğreniminin son döneminde, bağımsız bir faaliyet olarak belgesel sinema çalışmalarına başladı.

Türkiye / 2011 / 65’ / HD / 16:9 / Renkli, Siyah-Beyaz / Türkçe- Zazaca / İngilizce altyazılı
Yönetmen: Özgür Fındık

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT