“Kayıttayız istanbul” Projesiyle Özel Sezin Lisesi Öğrencileri Çekmeköy’ün 400 Yıllık Tarihini Araştırdı

Tarihler: 18 Ocak 2011 Salı ~ 18 Ocak 2011 Salı

Yer: Akbank Sanat Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Adres: İstiklal Cad. No:8 34435 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 18, 2011 ~ Oca 18, 2011

2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’ndan logo desteği alan, “Kayıttayız İstanbul” projesi kapsamında çekilen ve liseli öğrencilerin gözünden İstanbul’un farklı semtlerini anlatan filmler Akbank Sanat’ta gösterilmeye devam ediyor.

Dilek İçinsel tarafından tasarlanan liseli öğrencilerin İstanbul’u yorumladığı “Kayıttayız İstanbul” projesi ile her ay şehrin farklı semtlerinde çekilen belgesel filmler izleyiciyle buluşuyor.

Etkinlik kapsamında 18 Ocak 2011, Salı günü saat 17.00’da Özel Sezin Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Çekmeköy, Yeni mi, Eski mi? / 2008-2009’ filmi gösterilecek. Belgeselde geçmişi ve bugünüyle Çekmeköy’ü anlatmak isteyen öğrenciler bir yandan semti gezerken, bir yandan da semtin tarihini eski mahalle muhtarı Hüseyin Yılmaz ve yeni muhtar Yakup Aktaş’tan dinliyor.

İstanbul’un en yeni yerleşim bölgelerinden biri olan Çekmeköy’ün geçmişini ve bugününü araştıran Özel Sezin Lisesi öğrencileri, araştırmalarını yaparken ailesi 150 yıldır Çekmeköy’de yaşayan eski mahalle muhtarı Hüseyin Yılmaz ve Çekmeköy sakinleri ile yaptıkları röportajlarda; Çekmeköy’ün aslında 400 yıllık tarihi bir yerleşim yeri olduğunu öğreniyorlar. Özel Sezin Lisesi öğrencileri Çekmeköy’ün tarihi gelişimini Çekmeköy’lülerden dinliyor ve sahneye taşıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT