Mayıs’ta 4 Gün / 4 Tage im Mai

Tarihler: 24 Haziran 2012 Pazar ~ 24 Haziran 2012 Pazar 24 Haziran Saat: 13:00

Yer: İstanbul Modern Sinema

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No: 4, Karaköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00

Faks: 0212 243 43 19

E Posta: www.istanbulmodern.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 24, 2012 ~ Haz 24, 2012

İstanbul Modern Sinema, Goethe-Institut Istanbul işbirliğiyle bu yıl dördüncü kez Almanya’dan Yepyeni Filmler programını düzenliyor. Uluslararası festivallerde gösterilen, ödül kazanan, yılın öne çıkan Alman filmlerinden oluşan ve bu yıl “ev” temasına odaklanan seçki, 14 - 24 Haziran tarihleri arasında gösterime sunulacak. Küratörlüğünü Goethe-Institut Istanbul’dan Fügen Uğur ve Claudia Hahn-Raabe, İstanbul Modern Film Programları Yöneticisi Müge Tüfenk ve sinema yazarı Engin Ertan’ın üstlendiği Evde başlıklı programda, aidiyet ve kimlik temalarıyla ilişkili olarak ev kavramı ele alınıyor. Seçkide yer alan filmlerde, kişisel alanımızı sınırlayan evin duvarları ülke sınırlarına da işaret ettiği için, aile, toplum ve ülkeyi içine alan bir yaşam alanına dikkat çekiliyor.

17 Haziran Pazar saat 17.00’de boşanmış bir çiftin evden kaçan 13 yaşındaki kızlarını arama hikâyesini aktaran, Jan Speckenbach’ın ilk uzun metrajlı filmi Kayıp Aranıyor ve 23 Haziran Cumartesi saat 15:00’de New Yorklu performans sanatçısı Diane Torr’un Berlin’de verdiği atölye çalışmasına odaklanan, yönetmenliğini Katarina Peters’ün üstlendiği Bir Günlüğüne Erkek filmlerinin gösterimi yönetmen katılımıyla gerçekleşecek. Programın açılış filmi ise belirli bir mekanda bir araya gelen insanların psikolojisine odaklanan Hans-Christian Schmid’in aile dramı Geriye Kalanlar olacak.

Seçkide öne çıkan filmler arasında bu yıl 62. Berlin Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülü kazanan yakın dönem Alman sinemasının en önemli yönetmenlerinden Christian Petzold’ün yönettiği Barbara; 80’li yılların Doğu Almanyası’nda yaşayan bir grup genç kaykaycının öyküsünü anlatan Marten Persiel’in Burası Kaliforniya Değil; geçen yıl Almanya’nın en çok ses getiren filmlerinden, III. Reich döneminde sahnede yaptıkları Hitler ve Stalin taklitleriyle ün kazanan iki tiyatrocu arkadaşın maceralarını anlatan, Leander Haußman’in yönettiği Hotel Lux; ilk olarak 64. Locarno Film Festivali’nde gösterilen ve İkinci Dünya Savaşı’nın son günlerine odaklanan, Achim von Borries’in yönettiği dram Mayıs’ta 4 Gün yer alıyor.

Robert Thalheim’in Doğu’dan Batı’ya kaçış hikayesi olan Batı Frekansı; Christian Schwochow’un yönettiği, başrolündeki Stine Fischer Christensen’a Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran ve tiyatronun aldatıcı dünyasıyla gerçek hayatı başarılı biçimde birleştiren Kabuktaki Çatlaklar; daha çok senaryolarıyla tanınan Maggie Peren’in ikinci uzun metrajlı filmi Okyanusun Rengi; televizyon için çeşitli belgeseller yöneten Marc Bauder’in ilk uzun metrajlı sinema filmi ve genç bir erkeğin kendisine bütünüyle yabancı bir dünyanın içine çekilmesini anlatan Sistem, seçkinin diğer filmleri arasında bulunuyor.

Mayıs’ta 4 Gün / 4 Tage im Mai
Achim von Borries, 2011, 97’
Was nützt die Liebe in Gedanken ile ses getiren, daha sonraysa ağırlıklı olarak televizyon için çalışan Achim von Borries’in yeni sinema filmi Mayıs’ta 4 Gün, II. Dünya Savaşı’nın son günlerine odaklanan bir dram. Almanya’nın kuzeyindeki bir yetimhaneyi işgal eden bir Rus askerle, yetim bir çocuk arasındaki dostluğu anlatan film, ilk olarak 64. Locarno Film Festivali’nde gösterilmişti.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT