Michael Haneke Filmleri

Tarihler: 05 Mart 2013 Salı ~ 09 Mart 2013 Cumartesi

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. NO:4 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Web: http://http://ifturquie.org

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Mar 5, 2013 ~ Mar 9, 2013
Michael Haneke Filmleri

Film gösterimleri Türkçe altyazılı ve ücretsizdir.

Michael Haneke’nin ödüllü beş filmi Fransız Kültür Merkezi’nde ücretsiz ve Türkçe altyazılı olarak sinemaseverlerle buluşuyor.

1942 yılında Münih’te dünyaya gelen Avusturyalı yönetmen ve senarist Michael Haneke, Avrupa sinemasının en önemli isimleri arasında yer alıyor. Birçok Fransız-Alman ortak prodüksiyonuna imza atan Haneke’nin filmleri önemli festivallerde sayısız ödüle layık görüldü : « Beyaz Kurdele » ve « Aşk » filmleri ile 2009 ve 2012 yıllarında Altın Palmiye Ödülü’ne layık görülen Haneke, Cannes Film Festivali’nde büyük ödülü iki kez alan ender sinemacılardan.

Fransız Kültür Mrekezi’ndeki programda 5 Mart tarihinde saat 19:00’da “Saklı”, 6 Mart tarihinde saat 19:00’da “Bilinmeyen Kod”, 7 Mart tarihinde saat 19:00’da “Piyanist” ve 9 Mart tarihinde saat 15:00’da “Kurdun Günü” ve 18:00’da “Tehlikeli Oyunlar” filmleri gösterilecek.

- « Saklı » (Caché) (2005)
Oyuncular: Daniel Auteuil, Juliette Binoche, Maurice Bénichou
Karısıyla birlikte mutlu ve huzurlu bir hayat süren Georges’un sıradan yaşamı bir gün kim tarafından gönderildiği belli olmayan bir paketle kabusa dönüşecektir.

- « Bilinmeyen kod » (Code inconnu) (2000)
Oyuncular: Juliette Binoche, Thierry Neuvic, Sepp Bierbichler
Paris’in kalabalık caddesinde bir genç, dilenci bir kadının eline bir kağıt parçası bırakır. Ancak o sırada oradan geçmekte olan biri olaya müdahale eder. Bu olay, birbirinden çok farklı insanların hayatlarının kesişmesine neden olacakatır...

- « Piyanist » « La Pianiste » (2001)
Oyuncular: Isabelle Huppert, Benoît Magimel, Annie Girardot
Erika Kohut, idealist, otoriter ve saygıdeğer kişiliğiyle tanınan bir öğretmendir. Tüm bu sıradan karakterinin yanısıra Erika, cinsel arzularına gömülü gizli dünyasında bastıramadığı ikincil kişiliğini de sürdürmektedir.

- « Kurdun günü » (Le Temps du loup) (2003)
Oyuncular: Isabelle Huppert, Béatrice Dalle, Patrice Chéreau, Maurice Bénichou
Dört kişilik bir aile, tatilini geçirmek üzere kır evine gelir. Fakat beklenmeyen bir olay, onları bambaşka sorunlarla başbaşa bırakacaktır.

- « Ölümcül Oyunlar » (Funny games) (2008)
Oyuncular:Naomi Watts, Tim Roth, Michael Pitt
Ann, George ve oğulları Georgie kısa bir tatil için göl kenarındaki yazlık evlerine giderler. Vardıklarında komşuları Fred ve Eva'da bir gariplik sezerler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Michael Haneke'nin Tehlikeli Oyunlar(Funny Games) filminin hem orjinal çekimini hem de Amerikan çekimini izledim çok usta bir yönetmen olduğu aşikar. Filmlerini kaçırmayın
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT