OBM Sinema Programı, "Çöpte Dostoyevski Buldum" ile Devam Ediyor.

Tarihler: 24 Aralık 2009 Perşembe ~ 24 Aralık 2009 Perşembe 18:30

Yer: İTÜ Taşkışla Binası

Adres: İTÜ Taşkışla Binası 127 no.lu Konferans Salonu İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 24, 2009 ~ Ara 24, 2009

Osmanlı Bankası Müzesi`nin Sinema Programı, 24 Aralık Perşembe günü saat 18:30`da İTÜ Taşkışla binasında, yönetmenliğini Enis Rıza`nın üstlendiği Çöpte Dostoyevski Buldum adlı belgeselle devam ediyor. "Toplumsal Hafıza" teması altında yapılacak gösterimin ardından, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sevil Atauz, "Sokağa Tutunan Çocuklar" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Belgesele göre; dünyanın her yerinde sokakta yaşayan ve çalışan çocuklar şehirlerin "sorun"ları, "istenmeyen görüntüleri", "hayaletleri" oluyor. Onların varlığı, ancak özensiz basın haberleriyle gündeme gelebiliyor. Şehrin gerçek sahipleri` olarak tedirginlik duyuyoruz ve onlar bu halimizi hep hissediyor. Aramızda hep mesafe oluyor. Oysa bu çocuklar yanı başımızda `insan` olduklarını fark etmemizi bekliyorlar.

Film, sokakta yaşayan çocukların "insan halleri"ni, hem bize hem de onlara umut verecek bir sokak çocuğunun, Oktay Çetinkaya`nın hayat öyküsünü anlatıyor. Oktay, dilencisinden hurdacısına, çöpçüsünden tinercisine kadar sokakta yaşayan herkesin bir karışımı. Çünkü o da dilencilik yapmış, çöp toplamış, kâğıt satmış, sokakta köpeklerle koyun koyuna uyumuş. Sokakta yaşanan her olayın hayatında bir yeri, hafızasında bir hikâyesi var. Oktay, bu kara saçlı, kara gözlü genç adam, her şeye rağmen hayattan vazgeçmemiş. İstanbul`a uzanan hayatı Adana, Tarsus, Ortaca, Kuşadası sokaklarının ve çöplüklerinin pek çok anısına tanıklık etmiş. Yaşamı, İstanbul`da tanıştığı öğrencilerle ve kâğıt toplarken çöpten bulduğu kitaplarla değişmiş.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT