OBM Sinema Programı’nda "Eğer Bilseydik"

Tarihler: 03 Aralık 2009 Perşembe ~ 03 Aralık 2009 Perşembe 18:30

Yer: İTÜ Taşkışla (127 nolu Konferans Salonu)

Ücret: Katılım ücretsizdir.Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Telefon: (0212) 292 76 05

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 3, 2009 ~ Ara 3, 2009
Osmanlı Bankası Müzesi’nin Sinema Programı, izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor. Müze binasının restorasyona girmesi nedeniyle İTÜ Taşkışla’da gerçekleştirilen gösterimler, yönetmenliğini Petra Lataster-Czisch’in üstlendiği Eğer Bilseydik adlı belgeselle devam edecek. “Toplumsal Hafıza” teması altında

3 Aralık Perşembe günü saat 18:30’da yapılacak gösterimin ardından, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, “ Hekim ve İnsan Olmak, Neden Zor?” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Eğer Bilseydik, Groningen Üniversite Hastanesi’nde, prematüre bebekler için yoğun bakım ünitesinde çalışan çocuk doktorları üzerine, lirik ve tutkulu bir belgesel. Hasta olanı iyileştirmek ya da gerektiğinde dayanılmaz acı çeken, çaresiz hastalıklardan muzdarip çocukların ölümünü hızlandırmak için gerekli olan merhamet üzerine deneysel bir film. 2005’te İtalya ve ABD’deki dini gruplar, Hollandalı çocuk doktorlarını, Nazi metotlarını kullanmak ve özürlü prematüre yenidoğanları öldürmekle suçladı. Oysa doktorlar, hastaları iyileştireceklerine ve yaşamlarını kurtaracaklarına dair Hipokrat Yemini etmişti. Film, çok yakından ve yorum yapmadan, bir grup çocuk doktorunun, zorlu ahlaki sorunlar ve almaları gereken zor kararlarla nasıl başa çıktığını gösteriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT