Ödüllü “ESMA” Filmi Farklı Bir Yaklaşımla Kadir Has Üniversitesi’nde.

Tarihler: 12 Mayıs 2010 Çarşamba ~ 12 Mayıs 2010 Çarşamba

Yer: Kadir Has Üniversitesi

Adres: Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü, D Blok- A Sinema Salonu İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 12, 2010 ~ May 12, 2010

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı, farklı bir etkinlik çerçevesinde Sosyal Haklar ve Sosyal Güvencesiz Çalışan Kadın İşçiler konusunu uzman görüşler eşliğinde gündeme getiriyor.

Sosyal haklar ve sosyal güvencesi olmadan çalışan kadın işçiler, burjuva kadın - emekçi kadın farkı, kadın - erkek güç ilişkileri ve kadın özgürlükleri gibi temaları içeren, bugüne kadar katıldığı birçok festivalden çeşitli ödüllerle dönmeyi başaran ve son olarak uluslararası Cannes Film Festivali’ne kabul edilen ESMA filmi farklı bir gösterim ile Kadir Has Üniversitesi’nde.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Koray Çalışkan’ın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği ESMA adlı film, çocuk bakıcısı olarak çalışan Esma’nın yaşamı, yoksulluğun aile yapısına etkisi ve sosyal güvencesiz çalışan kadın işçiler gerçeği gibi konuları ele alıyor.

Yirmi dakikalık film gösterimin ardından Sosyal Haklar içerikli yapılacak olan söyleşiye, ESMA filminin başrol oyuncusu Bilge Seçkin, Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Bölümü’nden Prof.Dr. Kuvvet Lordoğlu ve Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Yrd.Doç.Dr. Olgun Akbulut katılacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT