Öldüren Şüphe

Öldüren Şüphe

Tarihler: 18 Temmuz 2019 Perşembe ~ 18 Temmuz 2019 Perşembe 21.00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Ücret: Tam 50.00 TL Öğrenci 30.00 TL

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 18, 2019 ~ Tem 18, 2019

Yönetmen: Stanley Donen
Senaryo: Peter Stone (Eser: Peter Stone, Marc Behm)
Oyuncular: Audrey Hepburn, Cary Grant, Walter Matthau, James Coburn, George Kennedy, Ned Glass<
ABD / 1963 / İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca / 113 dk. / Renkli / Türkçe Altyazılı

Alplerde kayak tatili yapmakta olan Regina Lampert eşi Charles’tan boşanmayı düşünmektedir. Regina Paris’e döndüğü zaman dairesini tamtakır halde bulur. Ardından Charles’ın Paris’ten ayrılmaya çalışırken öldürüldüğünü öğrenir. Charles’ın cenazesine gelen üç kişi Regina’yı çok tedirgin eder. Hamilton Bartholomew adında bir CIA yöneticisi, Regina’ya, bu üç kişinin Charles’ın suç ortakları olduğunu ve Charles’ın onları atlatarak para çaldığını anlatır. Üç adam da çalınan paraya ulaşmak için Regina’nın peşine düşmüştür. Bu süreçte CIA’in yanı sıra Peter Joshua adlı bir Amerikalı da hayatı tehlikede olan Regina’ya yardım etmektedir. Gerçekten yardım mı etmektedir yoksa o da mı paranın peşindedir?

Sinema tarihinde “Hitchcock’un çekmediği en iyi Hitchcock filmi” olarak anılan filmin yönetmeni, Yağmur Altında’nın da (Singin’ in the Rain, 1952) yönetmenliğini yapmış olan Stanley Donen. Gerilim ve romantik komedinin ustalıklı bir karışımı olan filmin müziği ise sinema tarihinin en önemli bestecilerinden Henry Mancini imzası taşıyor. Klasik Hollywood döneminin kapanmakta olduğu bir sırada çekilen film, Grant ve Hepburn’ün birlikte rol aldıkları tek filmdir ve altın çağın bu iki yıldızını daha fazla geç olmadan zamanda dondurup bizim için saklamış gibidir.

Film, Amerikan başkanı John F. Kennedy suikastından sadece iki hafta sonra gösterime girdiğinden kasvetli bir atmosferle ve bu atmosfer içinde klasik Hollywood’un parlak yapımlarına tepkili seyircinin direnciyle karşılaşır. Yapımcılar tepkileri en aza indirmek için Audrey Hepburn’ün “Her an suikaste kurban gidebiliriz” repliğini dublajda alelacele “Her an ortadan kaldırılabiliriz” olarak değiştirseler de, filmin seyirci tarafından benimsenmesi zaman almıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT