Oscar’ın Yabancıları

Tarihler: 10 Ocak 2013 Perşembe ~ 20 Ocak 2013 Pazar

Yer: İstanbul Modern

Adres: Meclis-i Mebusan Cad., Liman İşletmeleri Sahası, Antrepo 4, 34433, Karaköy, 34433 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00

Web: http://http://www.istanbulmodern.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 10, 2013 ~ Oca 20, 2013

İstanbul Modern Sinema, Oscar heyecanı yaklaşırken 10-20 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Oscar’ın Yabancıları başlıklı programla ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisine aday adayı olan filmleri bir araya getiriyor. Oscar’ın Yabancıları programında, çekişmeli geçecek Oscar yarışına başvuran 71 ülkenin adaylarından öne çıkan dokuz film yer alıyor. Programdaki filmler Oscar aday adayı olmalarına karşın aslında Hollywood kulvarının dışında, dünya festivallerinde hit olmuş, farklı diller ve kültürlerden filmlerin bir araya geldiği bir seçkiyi temsil ediyor. Programda gösterilecek filmlerden Yasak Aşk (A Royal Affair), Yukarıdaki Çocuk (L'enfantd'enhaut), Tepelerin Ardında (Dupa Dealuri) ve Can Dostum (Les Intouchables) Oscar’ın ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisinin ilk dokuz filmi arasında yer aldı. Oscar için yarışacak beş film ise diğer kategorilerin adayları gibi 10 Ocak’ta açıklanacak. .

Programda gösterilecek olan, Danimarka’nın adayı, 2012 yılında Berlin Film Festivali’nde ‘En İyi Senaryo’ ve ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dallarında Gümüş Ayı kazanan Nikolaj Arcel’in yönettiği Yasak Aşk (A Royal Affair) saray etrafında geçen iyi bir dönem filmi. İtalya'dan Paolo ve Vittorio Taviani'nin Sezar Ölmeli’si (Cesare Deve Morire) bu yıl Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı kazandı. Fransa’nın adayı Olivier Nakache ve Eric Toledano’nun yönetmenliğini üstlendiği Can Dostum (Les Intouchables) büyük gişe hasılatı yaptı. .

Romanya’nın adayı, yönetmenliğini Cristian Mungiu'nun yaptığı epik bir şeytan çıkarma filmi olan Tepelerin Ardında (Dupa Dealuri) Cannes’dan ‘En İyi Senaryo’ ve ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülleriyle döndü. İspanya’dan Pablo Berger’in yönettiği Pamuk Prenses (Blancanieves) son yıllarda çok çeşitli biçimlerde yorumlanan Pamuk Prenses masalını 1920'ler İspanyası, boğa güreşi ve sessiz sinemayla buluşturan iddialı bir uyarlama. Almanya’nın adayı olan, bu yıl Berlin Film Festivali’nden ‘En İyi Yönetmen’ ödülü alan ve Christian Petzold’un yönettiği Barbara adlı film 80’li yıllarda Doğu Almanya’da geçiyor. .

İsviçre’nin adayı, Ursula Meier’in yönettiği Yukarıdaki Çocuk (L'enfantd'enhaut), epik bir kar fonunda iyi kurgulanmış öyküsü ve güçlü oyunculuklarıyla öne çıkıyor. Avustralya’nın adayı, Cate Shortland’in Savaşın Gölgesinde (Lore) savaş sonrası acıları ve değişen dünyaya karşı büyümenin zorluklarını ele alan bir dram. Oscar’ın Yabancıları programı kapsamında Türkiye’nin Oscar aday adayı, İsmail Güneş’in yönettiği, namus cinayeti üzerine bir tür yol hikayesi olan Ateşin Düştüğü Yer de gösterilecek.

Oscar’ın Yabancıları

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT