Osmanlı İmparatorluğu’ndan Görüntül

Tarihler: 06 Aralık 2019 Cuma ~ 06 Aralık 2019 Cuma 06 Aralık 2019 16:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: - Tam 25.00 TL Öğrenci 15.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 6, 2019 ~ Ara 6, 2019
Uluslararası İstanbul Sessiz Sinema Günleri, sinemanın ilk dönemine adanmış Türkiye’deki ilk ve tek film festivali olarak altıncı yılında 4 – 8 Aralık tarihlerinde gerçekleşiyor.

Yönetmen:
Muhsin Ertuğrul
Oyuncu:
Anna Zarzhitskaya, Mykola Kuchinsky, Matvei Liarov
Yıl:
1927
Müzisyen:
Ayşe Tütüncü, Miray Eslek

Türkiye’de sinema sanatının öncülerinden Muhsin Ertuğrul’un, Sovyetler Birliği’ndeki VUFKU stüdyolarında çektiği filmlerden biri olan Tamilla, doksan iki yıl sonra izleyiciyle buluşuyor. 1925 yılında Sovyetler Birliği’ne doğru yola çıkan Ertuğrul, bir süre Moskova’daki Goskino’da çalışarak senaryolara katkıda bulunur. 1926 yılında Odessa’daki VUFKU stüdyolarında kendi deyimiyle ‘rejisör’ olarak çalışmak üzere sıcak bir davet alan Muhsin Ertuğrul, hemen Tamilla üzerinde çalışmaya başlar. Filmde, babası tarafından başlık parası karşılığında onayı olmaksızın bir tüccarla evlendirilen genç kadın Tamilla’nın hikayesi anlatılıyor. Tüccarın uzun bir seyahate çıkmasıyla birlikte, kızını bu sefer de yine başlık parası karşılığı bir prensle evlendirmeye kalkan babanın planları bir şekilde suya düşüyor. Sefalet içinde yaşayan kırsal halkların hikayelerine duyulan ilginin bir yansıması olarak da düşünülebilecek olan Tamilla, Ertuğrul’un günümüze ulaşan çok az sayıdaki filminden biri olma özelliğine sahip. Aynı programda son yıllarda farklı arşivlerde ortaya çıkarılan eski İstanbul görüntüleri de gösterilecek.

- Sinema girişlerinde öğrenci kimliği kontrolu yapılacaktır.- Film gösterimlerinin başlamasından sonra salona izleyici alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT