Pera Film Etkinlikleri Üç Farklı Programla Devam Ediyor

Tarihler: 19 Şubat 2010 Cuma ~ 28 Şubat 2010 Pazar

Yer: Pera Müzesi

Ücret: 3 TL

Nereden Alınır: www.peramuzesi.org.tr

Adres: Pera Müzesi Oditoryumu Meşrutiyet Cad. No: 65, Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 19, 2010 ~ Şub 28, 2010

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, film etkinliklerine 19 - 28 Şubat 2010 tarihleri arasında üç farklı program ile devam ediyor.

Dünya festivallerinde çok yankı getiren bağımsız belgesel ve Türkiye’de ilk defa gösterilecek olan “Yoksulluğun Sonu Mu?”, Fransız Sineması’nın II. Dünya Savaşı sırasında yarattığı dünya sinemasında klasik kabul edilen ve dahi yönetmenlerden oluşan bir seçki ve son olarak Japon Animasyonu üzerine bir seminer ve gösterim düzenlenecek.

Yoksulluğun Sonu mu? 19 – 28 Şubat
Philippe Diaz’ın yönettiği uzun metrajlı belgeselinin metnini ödüllü oyuncu ve aktivist Martin Sheen seslendiriyor; belgesel, sömürgecilikten modern çağa aşama aşama serbest piyasa sisteminin nasıl oluşturulduğunu ele alıyor, artık son onyılların en kötü küresel ekonomik durgunluğunun sorumlusu olarak görülen bu sisteme eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Afrika’dan Latin Amerika’ya yoksul mahallelerde çekilen belgesel, yoksulluğun gerçek nedenlerinin nasıl sömürge döneminde ve sonrasında sömürüyü sürdürmeye yönelik girişimlerden kaynaklandığını gözler önüne seriyor: Önce insanları topraklarından edip doğal kaynaklara ulaşmalarını engelleyerek, sonra haksız ticari uygulamalar, borçlandırma ve emekle tüketim üzerindeki adaletsiz vergiler yoluyla. Bu sistem, serbest piyasa politikaları, kaynak tekelleri ve Dünya Bankası’yla IMF’nin yapısal uyum programlarıyla kurulmuştur ve sürdürülmektedir.

Fransız Sineması: Savaş Zamanı 1938 – 1943 19 – 28 Şubat
İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Medyatek işlbirliğiyle, 2010 yılı boyunca Pera Film Fransız sineması üzerine dizi film programları düzenleyecek. Bu serinin birinci bölümünde, Fransız Sineması: Savaş Zamanı 1938 - 1943 gerçekleflen dört film yer alıyor: Savaştan hemen önce çekilen Marcel Carné`nin neredeyse geleceği gören bir kötümserlikteki şiiirsel gerçekçiliğin simgesel filmi Gün Ağrıyor (1938) ve Jean Renoir`ın trajikomik ve aykırı filmi Oyunun Kuralı (1939). Vichy döneminden ise, ironik ve gerçekçi kırsal bir dram olan Jacques Becker`in Eli Kanlı Goupi (1942) filmi ve dönemin dondurucu korku iklimini, küçüklüklerini ve ihbarcılıklarını yansıtarak sert toplumsal bir çözümleme getiren Henri-Georges Clouzot`nun karanlık filmi Karga (1943). Bu seçki, Fransa tarihinin karanlık dönemindeki sinemasının yaratıcı niteliklerini ve öncü sinemacılığını gözler önüne seriyor.

Japon Animasyonu: Seminer ve Gösterim – Hajime Kamegaki 27 Şubat Cumartesi 18:30
Japonya İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle Japon Animasyonu üzerine seminer ve gösterim düzenlenecek. Japonya’nın Pöpüler Kültürü “ANİME” nasıl yapılıyor? NARUTO Shippuuden the Movie’nin yönetmeni Hajime Kamegaki bunu anlatacak. 1957 doğumlu Kamegaki animasyon yönetmeni olarak Tokyo Meslek Yüksek Okulu Grafikerlik Okulu ardından ilk eseri ‘Muteki Çoujin Zambot”u yaratır. Çok sayıda eserin yapımında rol oynamış olan Kamegaki 20 yılı aşkın bir kariyerle, günümüz anime dünyasında önemli bir eyere sahiptir. En iyi bilinen yapıtları arasında ‘Fushigi Yuugi’, ‘Sonic X’, ‘History’s Strongest Disciple Kenichi’ ve ‘NARUTO Shippuuden the Movie’ yer alır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT