Pera Film Mayıs Ayı Etkinlikleri İki Farklı Programla Devam Ediyor

Tarihler: 07 Mayıs 2010 Cuma ~ 16 Mayıs 2010 Pazar 7 – 16 Mayıs 2010

Yer: Pera Müzesi

Ücret: 3 TL

Nereden Alınır: www.peramuzesi.org.tr

Adres: Pera Müzesi Oditoryumu Meşrutiyet Cad. No: 65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 7, 2010 ~ May 16, 2010

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Mayıs ayı film etkinliklerine 7 – 30 Mayıs 2010 tarihleri arasında iki farklı programla devam ediyor.

Pera Film 7 – 16 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Amerikan Başkonsolosluluğu işbirliğiyle 40. Yılında Aya Yolculuk programını sunuyor. Program insanoğlunun tarihsel bir dönüm noktası olan aya ayak basma başarısını, sıra dışı anlatısal ve belgesel filmlerle kutluyor. Programda yer alan kurgu filmler, ay, uzay ve dünya dışı gibi konuları yaratıcı hikayeleri ve efsaneleri ele alıyor; etkileyici yeni belgesellerse arşiv görüntüleri ve astronotlarla yapılmış röportajlar eşliğinde çarpıcı ve önemli yolculukları anlatıyor.

8 Mayıs Cumartesi günü NASA’da (The National Aeronautics and Space Administration / Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) görev yapan kadın astranot Marsha S. Ivens saat 16:00’da gösterilecek Ayın Gölgesinde adlı belgeselin ardından izleyici ile bir söyleşi gerçekleştirecek.

21 – 30 Mayıs tarihleri arasında ise Pera Film, Kolombiya Diasporası! adlı programda Kolombiya’da maruz kaldıkları şiddet ve olumsuzluklardan kaçarak, hayat şartlarını iyileştirmek için ülkelerini terk eden 4 milyon Kolombiyalı’nın yaşadıkları sorunları irdeleyen filmleri ele alıyor. Progamda yer alan kurmaca, belgesel ve kısa filmler de kültürel farklılıkları, göç, ekonomik ve sosyal konuları işliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT