Pera Film Nisan Etkinlikleri: Şili`den Ödüllü Filmler - Çocuk Hakları (Kısa Filmler)

Tarihler: 24 Nisan 2010 Cumartesi ~ 30 Nisan 2010 Cuma Çeşitli saatler

Yer: Pera Müzesi Oditoryumu

Ücret: 3 TL

Nereden Alınır: Pera Müzesi Oditoryumu

Adres: Meşrutiyet Cad. No: 65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 24, 2010 ~ Nis 30, 2010

Pera film 24 – 30 Nisan tarihleri arasında Şili’den Ödüllü Filmler, 24 -25 Nisan tarihleri arasında ise Çocuk Hakları! Kısa Filmler programlarını sunuyor.

Ankara Şili Büyükelçiliği ve İstanbul Cervantes Instituto işbirliğiyle düzenlenen Şili’den Ödüllü Filmler programı, son dönem Şili Sineması’nın uluslararası film festivallerinde ödül almış bağımsız filmlerini içeriyor. Programda Pinochet diktatörlüğünü eleştiren ödüllü Pablo Larrain’in yönettiği Tony Manero filmi, Mayıs 2009’da Pera Müzesi’nin ağırladığı Şili’den Genç Bir Oyuncu: Manuela Martelli’nin son filmi Navidad, Marcelo Ferrari’nin Sub Terra / Yeraltı filmi ve Pablo Larrain’ib ilk filmlerinden Fuga programda yer alıyor.

24 – 25 Nisan tarihleri arasında Çocuk Hakları! Kısa Filmler programında çocukların çektikleri filmler ise 20 film olarak Pera Film programında yer alıyor. “Haklı Televizyon” Projesi Uluslararası Af Örgütü, Maltepe Üniversitesi, İstanbul Marmara Eğitim Vakfı ve Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi tarafından, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin (ÇHS) 20. yıldönümünde, toplumda konuya ilişkin farkındalık ve insan haklarını koruma mekanizmalarını güçlendirmek amacıyla oluşturuldu. Temelde iki aşamalı olan projenin birinci aşamasında Maltepe Bölgesi’ndeki okullarda ÇHS üzerinden öğrencilere insan hakları ve yaz kampı süreci ile bilgi verildi. Çocukların gönüllü başvuruları sonucu yaz kampına katılımları kesinleştirildi. Katılımcı çocukların yaz kampı sürecine hazırlanmaları, kitapçıklar, kartpostallar ve illüstrasyon kitapları ile sağlandı. İkinci aşamada 1 ay boyunca gönüllülük temelinde 100’e yakın çocukla insan hakları ve film atölyeleri gerçekleştirildi.

ŞİLİ’ DEN ÖDÜLLÜ FİLMLER GÖSTERİM PROGRAMI
24 Nisan: 13:00 FUGA 19:00 TONY MANERO
25 Nisan: 15:00 TONY MANERO 17:00 SUB TERRA
27 Nisan: 17:00 SUB TERRA 19:00 NAVIDAD
29 Nisan: 17:00 NAVIDAD 19:00 TONY MANERO
30 Nisan: 17:00 FUGA 19:00 NAVIDAD
ÇOCUK HAKLARI / GÖSTERİM PROGRAMI
24 Nisan: 15:00 Gösterim ve Söyleşi
25 Nisan: 13:00 Gösterim

ŞİLİ’DEN ÖDÜLLÜ FİLMLER / Film Bilgileri
TONY MANERO
Yönetmen: Pablo Larraín
Oyuncular: Alfredo Castro, Paola Lattus, Hector Morales, Ampara Noguera
İspanyolca, Türkçe altyazılı
Augusto Pinochet Şili’yi diktatörlüğün pençesinde yönettiği sırada, John Travolta’nın Cumartesi Gecesi Ateşi filmindeki karakterine kafayı takmış elli yaşında bir adam, Santiago’nun dışında küçük bir barda her haftasonu idolünü taklit eder. Her haftasonu Raul Peralta ve arkadaşları –tutkulu bir dansçı grubu- bu küçük barda toplanır ve filmden en sevdikleri sahneleri canlandırırlar. Raul gösteri dünyasında bir yıldız olmak istiyor, ulusal televizyon kanalında da bir Tony Manero taklit yarışması düzenleneceği duyurulunca, hayallerini gerçekleştirmek için önüne bir fırsat çıktığını düşünür.

NAVIDAD
Yönetmen: Sebastián Lelio
Oyuncular: Manuela Martelli, Alicia Rodríguez, Diego Ruíz
İspanyolca, Türkçe altyazılı
Santiago de Chile’de Noel günü. Evlerinde farklı sorunları olan üç ergen, tatili birlikte geçirirler. Alejandro 17 yaşında ve bir işçi ailesinden. Üst sınıftan kız arkadaşı Aurora 18 yaşında ve güzel olduğu kadar da kafası karışık bir kız. O gün Alejandro, kızın ölmüş babasının evine yeni sahipleri taşınmadan önce nesneler ve andaçlar aramak için Aurora’ya yardım etmeye karar verir. Burada, Santiago’nun dışında ve And dağlarının eteklerinde, kavga etmeye başlarlar. Çıkmaza girdiklerinde beklenmedik bir şey oluyor: evde bir yabancı bulurlar.

SUB TERRA / UNDERGROUND
Yönetmen: Marcelo Ferrari
Oyuncular: Francisco Reyes, Paulina Galvezi Hector Noguera, Ernesto Malbran
İspanyolca, Türkçe altyazılı
1897’de, Şili’deki Lota kasabası, bireysel ve toplumsal değişimleri yansıtan bir yer. Dünyanın en büyük kömür madeninin derinliklerinde, bir adamın yüreğinde büyük bir isyan yeşeriyor. Cousiño Goyenechea’nın aristokrat ailesi ilerleme hayalleri kurarken, maden işçileri onur arayışı içinde uyanıyorlar.

FUGA
Yönetmen: Pablo Larraín
Oyuncular: Benjamın Vicuna, Gaston Pauls, Francisco Imboden, Maria Izquierdo
İspanyolca, Türkçe altyazılı
Montalban, tamamlanmamış bir yapıt içinde sıkışıp kalmış bir müzisyen. Çocukken, hiçbir zaman unutamayacağı bir melodiyi bestelemekte olan ablasının bir piyano üzerinde öldürülmesine tanık olmuş. Artık yetişkin biri olan Montalban, o melodiden kurtulamayan, takıntılı, ruhsal bozukluğu olan bir müzisyen haline gelir. Zamanla bu avangart ve artık çok revaçta parçanın bestecisi olarak kabul edilmiş. Yıllar sonra, gözle görülür bir yeteneği bulunmayan, vasat ama aşırı hırslı bir müzisyen olan Coppa ise bu özgün senfoniyi kurtarmaya girişir, ama bunun içerdiği tehlikelerin farkında değil.
www.peramuzesi.org.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT