Perşembe Filmleri - Eğitmenler

Tarihler: 05 Nisan 2012 Perşembe ~ 05 Nisan 2012 Perşembe

Yer: Goethe-Institut Istanbul

Ücret: Ücretsiz

Adres: Yeni Çarşı Cad. 32 Beyoğlu – Istanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 12 80

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 5, 2012 ~ Nis 5, 2012

“Perşembe Filmleri” dizisi Şubat ve Mart aylarında büyük ilgi gördü ve devam ediyor! Goethe-Institut Istanbul, Nisan ve Mayıs aylarında da her Perşembe saat 19.00’da son üç yılda çekilmiş yeni Alman filmlerinden bir seçki sunuyor. Bu ikinci bölümün ilk filmi yönetmen Hans Weingartner’in “Eğitmenler” filmi. Nisan ayı başında 31. İstanbul Film Festivali kapsamında İstanbul’da bulunacak olan Hans Weingartner, “Eğitmenler”in 5 Nisan 2012 tarinde yapılacak gösterimine de katılacak ve filmin ardından kendisiyle bir söyleşi gerçekleştirilecek.

“Perşembe Filmleri” kapsamında gösterilecek diğer filmler de şunlar: Neukölln Unlimited (2009/2010, Agostino Imondi, Dietmar Ratsch), Bir Kadın, Beş Fil (2009, Vadim Jendreyko), Lila Lila (2009, Alain Gsponer), Pianomania (2009, Lilian Franck, Robert Cibis), Orly (2010, Angela Schanelec), Kinshasa Symphony (2010, Claus Wischmann, Martin Baer), Viski ile Votka (2009, Andreas Dresen), Plug&Pray (2009, Jens Schanze)

Eğitmenler

Yapım: Almanya, 2004
Yönetmen: Hans Weingartner
Oyuncular: Daniel Brühl, Julia Jentsch, Stipe Erceg, Burghard Klaußner
Süre : 126 dk.

Jan ve Peter, Berlin’de bir ev, bir VW minibüs ve dünya üzerindeki toplumsal haksızlıklara karşı yapılabilecekler konusunda aynı görüşleri paylaşmaktadırlar. Birlikte lüks villaları gözetlerler ve ev sahipleri evde yokken içeri girerler. Amaçları hırsızlık değildir. Sadece ortalığı dağıtırlar ve „Bu kadar para sizin için çok fazla“, „Bolluk yılları artık geride kaldı“ gibi mesajlar bırakırlar. Mesajları „Eğitmenler“ diye imzalarlar. Peter kısa bir yolculuk için Berlin’den ayrıldığında Jan ve Peter’in kız arkadaşı Jule birbirleriyle yakınlaşırlar. Jan, onu bir gece yine böyle bir villaya girerken yanına almaya razı olur. Ancak ev sahibi onları yakalayınca işler karışır.

Tüm filmler Almanca, Türkçe altyazılı.

Giriş serbest.

www.goethe.de/istanbul

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT