Royal Opera House Gösterimi: Madama

Tarihler: 10 Mayıs 2017 Çarşamba ~ 10 Mayıs 2017 Çarşamba 10 Mayıs 2017 19:00

Yer: Zorlu PSM - STUDIO

Ücret: - Tam 30.00 TL, Öğrenci 15.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 10, 2017 ~ May 10, 2017
19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başına damgasını vuran İtalyan besteci Giacomo Puccini’nin en önemli opera eserlerinden Madama Butterfly, Royal Opera House gösterimiyle 10 Mayıs 2017 tarihinde Zorlu PSM’de!

* Prof. Dr. Yekta Kara'nın Sunumuyla...


Luigi Illica ve Giuseppe Giacosa tarafından John Luther Long’un kısa hikayesi Madame Butterfly’dan uyarlanan üç perdelik eser, galasını Milano’daki Teatro alla Scala’da, 17 Şubat 1904 tarihinde yaptı. Eserin galası, iki perde formatında gerçekleştirildi. Giacomo Puccini tarafından eklenen üçüncü perdeyle Madama Butterfly, bilinen haline kavuştu.

Eserin İtalya dışındaki ilk performansı, 2 Temmuz 1904’te Arjantin’deki Teatro de la Opera de Buenos Aires’te gerçekleşti. 1905 ve 1906 yıllarında ise Londra’daki Royal Opera House ve Washington’daki Columbia Theater’de sahnelenen opera, dünya çapında sansasyon yarattı. Japon opera sanatçısı Tamaki Miura, canlandırdığı Cio-cio-san karakteriyle 1915-1920 tarihleri arasında opera dünyasının gözbebeği haline geldi. Oyunun geçtiği Nagasaki’de Tamaki Miura ve Giacomo Puccini’nin heykeli dikildi. Günümüzün en prestijli opera merkezlerinin repertuvarında düzenli olarak yer almaya devam eden Madama Butterfly, dünyanın en çok sahnelenen 6. operası olma özelliğine sahip.

19. yüzyıl Japonya’sının atmosferini benzersiz bir şekilde yansıtırken Giacomo Puccini’nin ölümsüz eserini onurlandıran Royal Opera House’taki Madama Butterfly performansı, Moshe Leiser ve Patrice Caurier’nin rejisiyle hayat bulurken, başrole ise Ermonela Jaho’yu taşıyor.

Madama Butterfly, Royal Opera House gösterimiyle 10 Mayıs 2017 tarihinde Zorlu PSM’de olacak!

* Gösterim öncesi sunum & sohbet yaklaşık 1 saat sürmektedir.
** Lütfen dikkat: Etkinlik Royal Opera House performans kaydının (resmi) yayınıdır. Canlı performans değildir.

- 8 yaşın altındaki seyirciler salona alınmayacaktır.- Etkinlik numarasız düzende gerçekleşecektir.- Gösteri başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.- Öğrenci biletleri için ayrılan kapasite tükenmiştir.- Lütfen dikkat: Etkinlik Royal Opera House performans kaydının (resmi) yayınıdır. Canlı performans değildir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT