Şarkılarla Yaşamak

Şarkılarla Yaşamak

Tarihler: 20 Eylül 2020 Pazar ~ 26 Eylül 2020 Cumartesi 20 Eylül 14.30 - 26 Eylül 17.00

Yer: İstanbul Modern

Adres: Asmalımescit Mahallesi Meşrutiyet Caddesi, No:99 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 7300

Faks: 0212 243 4319

Web: https://www.istanbulmodern.org/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 20, 2020 ~ Eyl 26, 2020

Çin filmlerinden bir seçki İstanbul Modern Sinema’da

Hikâye Çin’de Geçiyor

Modern Çin sinemasının en yeni örneklerinden bir seçkinin sunulacağı “Hikâye Çin’de Geçiyor” başlıklı program, 17-27 Eylül tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema’da izleyiciyle buluşuyor

İstanbul Modern Sinema, Türk Tuborg AŞ’nin katkıları ve Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle, Çin sinemasının en güncel filmlerinden bir seçki sunuyor.

Bu yıl ikincisi gerçekleşen seçkideki filmler, Çin toplumunun içinden geçtiği güncel sosyo-ekonomik dönüşümü farklı konu ve karakterler yoluyla işlerken, bir yandan dünya sinemasında yerini gittikçe büyüten Çin sinemasının yeni türlerdeki açılımlarını da yansıtıyor.

Programda yer alan filmlerden Cannes’da Altın Palmiye’ye aday olan Güney İstasyonunda Randevu hem rakip çeteler hem de polisten kaçan bir gangsterin hikâyesini kara film kodlarıyla anlatıyor. Zu Feng’in polis dramı Changsha Yazı emekliye ayrılmak üzere olan bir polis dedektifine odaklanıyor. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan için yarışan Tehlikeli Oyun Çin sinemasının efsane oyuncularından Gong Li’yi 1940’lı yıllarda geçen bir casus hikâyesinde başrole koyuyor. Tibetli yönetmen Pema Tseden’in yeni filmi Balon ise kırsalda yaşayan bir ailenin politik gerçeklikle tinsellik arasında yaşadıkları maddi ve manevi çatışmaları ince bir sinema diliyle aktarıyor.

Ödüllü oyuncular
Programda dikkat çekenler arasında, aile odaklı iki duygusal film de yer alıyor. Çin’in tek çocuk politikasının sıkıntılarını ağır şekilde yaşayan bir çiftin 30 yıla yayılan epik öyküsü, başrol oyuncusu Jingchun Wang’e Berlin’de “En İyi Erkek Oyuncu” dalında Gümüş Ayı kazandıran Elveda Oğlum ile Lulu Wang’in kendi hayat hikâyesinden yola çıkarak yazdığı ve başrolündeki Awkwafina’ya “En İyi Kadın Oyuncu” dalında Altın Küre kazandıran Elveda da seçkide yer alıyor.

Yönetmen: Johnny Ma
Oyuncular: Zhao Xiaoli, Gan Guidan, Yan Xihu

Zhao Li liderliğindeki Siçuan Opera Topluluğu, seyircisi her geçen gün azalan operayı ayakta tutmak için, yıkık dökük opera binalarında ucuz prodüksiyonlu oyunlar sahneye koyar. Zhao Li, seyircisi gittikçe yok olan bu sanatı yaşatmak için var gücüyle direnir. Öte yandan kullandıkları hem binanın yıkılacağı haberi hem de topluluğun genç üyelerinin daha paralı işleri tercih etmeleri her şeyi daha da zorlaştırsa da Zhao Li mücadelesinden vazgeçmez. Bu sırada operanın fantastik karakterleri de hayatına başka şekillerde girecektir. Çin asıllı Kanadalı yönetmen, Siçuan Operası üzerine bir belgesel izledikten sonra grubun zorlu sanat yaşamını perdeye taşımaya karar vermiş.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT