Semaver Kumpanya ile Fil'm Hafızası

Tarihler: 10 Ekim 2018 Çarşamba ~ 10 Ekim 2018 Çarşamba 10 Ekim 2018 20:30

Yer: Çevre Tiyatrosu

Ücret: - 56.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Arabacı Bayezit Mah., Çevre Tiyatrosu Sok No:43 Fatih İstanbul

Telefon: 0212 585 59 35

Faks: 0212 589 57 59

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 10, 2018 ~ Eki 10, 2018
Fil'm Hafızası 7. yılında şehrin en farklı kültür-sanat etkinliği olmaya aday Kukla Gecesi'ni Semaver Kumpanya ile birlikte gerçekleştiriyor.

"Uluslararası festivallerde övgüyle karşılanmış "kukla" temalı kısa filmler 10 Ekim Çarşamba akşamı saat 20:30’da Semaver Kumpanya'nın Avrupa'yı gezen kukla oyunu “Nasreddin Hoca” ile birbirine karışıp sanatseverlerle buluşuyor.

Sinefillere birlikte keşfetme ve sosyalleşme deneyimi yaşatan Fil’m Hafızası yeni sezonu sürpriz kısa filmler; el kuklası, ipli kukla, gölge kuklası gibi birçok kukla türünün ve kukla tekniğinin aynı mekânda kullanıldığı kuklalar; Serkan Keskin, Sezin Bozacı, Sibel Altan ve Uğur Senkeri'nin de sahnede olacağı "Kukla Gecesi" ile açıyor.

Program
20:00 Kapı Açılış
20:30 Kukla Oyunu "Nasreddin Hoca"
21:15 ARA
21:25 Oyuncularla söyleşi
21:55 ARA
22:05 Kukla Temalı Kısa Filmler
22:45 Kapanış

KISA FİLM SEÇKİSİ

Benigni (2009)
Elli Vuorinen, Pinja Partanen, Jasmiini Ottelin / Finlandiya / 8’
Eski apartman dairesinde tek başına renksiz ve sıkıcı bir yaşam sürmekte olan bir adamın hayatı vücüdunda çıkan ve gitgide büyüyen tümörünün bilinç kazanmasıyla tamamen değişir. Başlarda kurtulmak için çabaladığı bu tümör belki de kahramanımızın yalnız ve sıkıcı yaşamından sıyrılması için bir anahtar olacaktır.

Hot Air Balloon Animals (2016)
Ben Johnson, Serene Bacigalupi, Jacques Duffourc / A.B.D. / 8'
Atıl manzara resimlerine küçük canavarlar eklediği çalışmalar üreten sanatçı Serene Bacigalupi’nin aynı adlı resminden ilham alınarak çekilmiş bir kukla filmi. Tamamen geri dönüştürülmüş materyaller kullanılarak hayat verilen genç canavarımız Merf, yalnız yaşadığı ufak evinde günlük hayatının monotonluğunda kısılıp kalmıştır. Bir gün televizyonda izlediği bir program ona büyülü bir yolculuğa çıkma konusunda ilham verecektir.

Don't Think of a Pink Elephant (2017)
Suraya Raja / Birleşik Krallık / 8'
Günlük yaşantımızda hemen hemen hepimiz, birtakım zararlı düşüncelerin apansız zihnimizde belirişini deneyimleriz; birisine çatal saplamak, yüksek bir yerdeyken aşağı atlamaya çalışmak, hareket halindeki vagonun önüne atlamak gibi. Film, bu düşüncelerle baş etmenin yollarını arayan genç bir kız hakkındadır. Layla, farkına vardığı zarar verme potansiyeli karşısında dehşete kapılır ve bu tür düşüncelere karşı her gün savaşır.

- Etkinlikte yaş sınırı yoktur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT