Sinema’nın Edepsiz Kadınları II

Sinema’nın Edepsiz Kadınları II

Tarihler: 16 Nisan 2022 Cumartesi ~ 16 Nisan 2022 Cumartesi 17:00

Yer: Kundura Sinema

Ücret: Standart - 85 TL İndirimli (25 Yaş altı) - 65 TL

Nereden Alınır: https://www.beykozkundura.com/

Adres: Yalıköy, Süreyya İlmen Cad. No:1 Beykoz İstanbul

Telefon: (0216) 323 31 30

Web: https://www.kundurasinema.com/

E Posta: iletisim@beykozkundura.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 16, 2022 ~ Nis 16, 2022

Kundura Sinema’nın geçen yıl büyük ilgi gören sessiz film programı Sinema’nın Edepsiz Kadınları ikinci bölümüyle devam ediyor. Adını, Donald Trump'ın 2016 yılında Başkanlık Tartışması sırasında rakibi Hillary Clinton’a yönelik bir hakaret olarak sarf ettiği ve bir anda küresel bir feminist hareketinin sloganına dönüşen “nasty woman” (edepsiz kadın) sözünden alan program; ahlâk kavramı ve cinsiyet rolleriyle sınırlandırılmayı reddeden, kuralları hiçe saymış kadın komedyenlere selam gönderiyor. Dönemin meşhur olan ama bugün isimleri unutulmuş kadın komedi oyuncularına saygı duruşunda bulunan programın ikincisi; 1899-1914 tarihleri arasında ABD, Fransa ve İtalya’da çekilmiş sessiz kısa filmlerden özel bir seçkiyi bir araya getiriyor. Küratörlüğünü EYE Filmmuseum'un Sessiz Sinema küratörü Elif Rongen-Kaynakçı, film akademisyeni, yazar, feminist ve kuir aktivist Laura Horak ve film ve medya yazarı Maggie Hennefeld’in yaptığı program kapsamında 6 kısa film Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluşacak ve gösterimler piyanist, müzisyen ve prodüktör Gonca Feride Varol’un canlı müziği eşliğinde gerçekleşecek.

GONCA FERİDE VAROL 1986 yılında Istanbul’da doğan Gonca Varol 7 yaşında piyano çalmaya başladı. Lise ve üniversite donemlerinde çeşitli rock, blues ve pop müzik gruplarında klavye çalan Varol, Baki Duyarlar ve Burak Bedikyan’dan Caz Armonisi ve Caz Piyano dersleri aldı. Caz kulüplerinde, TV şovlarında, bar ve onemli müzik festivallerinde sahne aldı. 2020 yılında “Renew Your Mind” adlı meditatif albümünü yayınlandı. Kundura Sinema’nın sessiz film gösterimlerinde, Shoes / Ayakkabılar (Lois Weber, 1916), Berlin: Die Sinfonie der Großstadt / Berlin: Büyük Bir Şehrin Senfonisi (Walter Ruttmann, 1927) ve en son geçen yıl Bir Yaz Gecesi Festivali’nde gösterilen “East is West / Doğu Batıdır​” adlı filmlere piyanosuyla eşlik etti. Halen Snapmuse Müzik Prodüksiyon şirketinde müzik yapımcısı olan Varol, aranjör, vokalist, şarkı ve söz yazarı, piyanist ve klavyeci kimlikleriyle müzik üretimine devam etmektedir.

LAUGHING GAS
ABD, 1907, 6’40”

MARY JANE'S MISHAP; OR DON’T FOOL WITH THE PARAFFIN
Birleşik Krallık, 1903, 4’

LE BATEAU DE LÉONTINE / BETTY’S BOAT
Fransa, 1911, 4’48”

ROSALIE A LA MALADIE DU SOMMEIL
Fransa, 1911, 4,5’

DAISY DOODAD'S DIAL
ABD, 1914, 10’

LEA BAMBOLA
İtalya, 1913, 6’

MADAME FAIT DU SPORT (Madame is Athletic)
Fransa, 1908, 10’

THE RED GIRL AND THE CHILD
ABD, 1910, 17’

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT