Sonsuz Ölüm

Sonsuz Ölüm

Tarihler: 17 Temmuz 2019 Çarşamba ~ 17 Temmuz 2019 Çarşamba 21.00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Ücret: Tam 50.00 TL Öğrenci 30.00 TL

Nereden Alınır: Mekan Gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 17, 2019 ~ Tem 17, 2019
Yönetmen: George Roy Hill
Senaryo: William Goldman
Oyuncular: Paul Newman, Robert Redford, Katharine Ross |
ABD / 1969 / İngilizce, İspanyolca / 110 dk. / Renkli / Türkçe Altyazılı

Zamanın iki büyük yıldızını bir araya getiren Sonsuz Ölüm sinema tarihinin en sevilen western’lerinden biridir. Yönetmen George Roy Hill’in ısrarlı çabalarıyla bir araya gelen ve büyük bir uyum yakalayan Paul Newman ve Robert Redford filmde, hayatlarını tren ve banka soygunu yaparak kazanan kanun kaçaklarını canlandırırlar.

Butch Cassidy olarak bilinen Robert LeRoy Parker ile Sundance Kid diye bilinen Harry Alonzo Longabaugh’nun gerçek hikâyesine dayanan filmde Butch ve Sundance, bir soyguncu çetesinin liderleridir. Butch fikir, Sundance ise aksiyon adamıdır. Vahşi Batı’nın medenileşmeye başladığı bir dönemde Butch ve Sundance tren soygunlarını abartınca ve işler biraz ters gidince onları yakalamak için özel bir birlik görevlendirilir. Bu özel birlik dağlar, kasabalar, nehirler boyunca nereye gitseler peşlerindedir artık. Şans eseri izlerini kaybettirdikleri bir anda Butch’un aklına bir fikir gelir: Bolivya’ya gidip, orada yeni bir hayata başlamak! Sonunda Sundance’i ve Katherine Ross’un canlandırdığı sevgilisi Etta’yı tam bir soygun cenneti olduğuna inandığı Bolivya’ya gitmeye ikna eder.

George Roy Hill’in daha sonra 1974’te aynı ikiliyle çektiği filmi Belalılar (The Sting) ile beraber 1970’lerde A.B.D. sinemasının gişe rekortmenleri arasında yer alan Sonsuz Ölüm, William Goldman’ın western’in kimi kalıplarına meydan okuyan senaryosuna ve bu senaryonun mizah potansiyelini ustalıkla değerlendiren çekim gücü yüksek iki başrol oyuncusuna çok şey borçludur kuşkusuz. Yedi dalda Oscar’a aday gösterilen film görüntü, orijinal şarkı, müzik ve senaryo dallarında ödül kazanmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT