Toroslar`da Bir Efsane

Tarihler: 07 Nisan 2010 Çarşamba ~ 07 Nisan 2010 Çarşamba 7 Nisan Saat: 19.00

Yer: Levent Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Çalıkuşu Sok. No:2 Levent İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 325 72 88

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 7, 2010 ~ Nis 7, 2010

Toroslar`da Bir Efsane

Beşiktaş Belediyesi’nin Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” günlerinin dokuzuncusunda, yönetmenliğini Aylin Eren’in yaptığı “Toroslarda Bir Efsane” adlı belgesel gösterilecek. Levent Kültür Merkezi’nde 7 Nisan 2010 Çarşamba günü saat 19:00’da gerçekleştirilecek geceye Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın yanı sıra, filmin yönetmeni Aylin Eren ve yüksek mimar ve gazeteci Oktay Ekinci katılacak.

Belgesel Hakkında:
1946 yılında Adana yakınlarında Karatepe- Aslantaş’da keşfedilerek, buluntularıyla uzun zaman bilinmeden kalmış Hitit hiyerogliflerinin çözümüne büyük katkı sağlayan Kral Asativatas’ın kalesinin öyküsü... Bulunuşundan, burada Prof. Dr. Halet Çambel öncülüğünde gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk taş eser restorasyonuna ve Türkiye’nin kendi türündeki ilk açıkhava müzesinin kuruluşuna kadar uzanan süreci; Karatepe-Aslantaş için yarım asırı geçen bir sürede gösterilen büyük çabaları, özverileri anlatan belgesel film.
Yönetmen-Senaryo: Aylin Eren
Görüntü Yönetmeni: Kurtuluş Özgen
Müzik: Nadir Göktürk
Yapım Yılı: 2003
Süre: 45’

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT