Üçüncü Türden Yakınlaşmalar hosted by Fütürist Ufuk Tarhan

Tarihler: 02 Şubat 2015 Pazartesi ~ 02 Şubat 2015 Pazartesi 20:30

Yer: Mürekkep

Ücret: 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Refik Saydam Cad. No: 15/A Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 2, 2015 ~ Şub 2, 2015

Fil’m Hafızası’nın zaman ve mekanı birbirine karıştıracak kısa filmler ve eğlenceyle dolu “Üçüncü Türden Yakınlaşmalar” etkinliği, 2 Şubat Pazartesi akşamı Asmalımescit Mürekkep’te düzenlenecek.

"O'nun ne olduğunu bilmezsiniz ama onu görünce tanırsınız" der yazar M.C. Glassy bilimkurgu tanımını yaparken... Sinemaseverlere bağımsız ve alternatif bir sinema içeriği sunan sosyal sinema platformu Fil’m Hafızası, yeni tematik gece etkinliğinde, sinemaseverleri bilinmeyene doğru yolculuğa çıkartıyor. Bilimkurgu meraklılarını buluşturacak etkinliğin ev sahipliğini Türkiye’nin ilk ve tek kadın futuristi Ufuk Tarhan gerçekleştirecek. 

“Üçüncü Türden Yakınlaşmalar”ın yaşanacağı etkinlik; uzay, zaman, mekan, misafirlik, aşk ve kontrol kavramlarına bakış açımızı değiştirecek kısa film gösterimleriyle başlayıp, Fütürist Ufuk Tarhan ile gelecek ve geleceğin inşası hakkındaki söyleşi ve eğlenceli yarışmalar ile devam edecek. 

Etkinliğin film seçkisinin ilginç konukları ise; uzayda farklı bir gezegende maceraya atılan baba kız, Mars'tan sıkılıp Los Angeles'a tatile gelen bir uzaylı, dünyayı beyniyle kontrol edebilen bir kız, günün birinde kendi klonuyla karşılaşan bir adam, android bir hizmetçi ve onun sahibesi ile beraber aşık ve çaresiz bir kadın olacak. 

Karanlık Kutu ve 40 Haramiler fotoğrafçılarından Benek Özmez gecenin her anını takip edip ölümsüzleştirecek. Etkinliğin mekan sponsorluğunu Mürekkep, medya sponsorluğunu Bugunbugece üstlenirken, Yazane, SinePlus Akademi ve Hayat Bilgisi Okulu etkinliğe proje desteği sağlıyor.

Kısa Film Seçkisi

The Controller (2013)
Saman Kesh / ABD / 9’
Aşkınız uğruna neler yapardınız? Bedeninizi birine ödünç verir miydiniz? Başkalarını kontrol edebilen bir kadın erkek arkadaşını kullanarak kendini kurtarmaya çalışıyor.

Mona (2013)
Alexis Barbosa / Fransa / 13'
Bir mühendis Mona adında android robotu incelemek amacıyla eve getirir. Fakat eşi, paranoya içinde, Mona'yı izlemeye başlar. Bilim ve teknoloji günü kolaylaştırırken, insani ilişkileri zorlaştırıyor mu? Londra Bilim Kurgu Festivali resmi seçkisinde yer alan kısa film teknolojinin getirebileceği düşünülmeyen problemleri gösteriyor.

Prospect (2013)
Zeek Earl, Chris Caldwell / ABD / 14’
SXSW Festivali Jüri Özel Ödülü adayı bu kısa filmde bir baba ve kızının ait olmadıkları bir gezegende hayatta kalma çabalarını izliyoruz. Acaba babasına yapılan saldırıdan sonra kızı ne kadar süre daha küçük bir çocuk olarak kalabilecek?

A Stitch in Time for $9.99 (2014)
Mu Sun / ABD / 13’
Sci-Fi-London dahil birçok festivalin resmi seçkisinde yer alan film, iş arkadaşından hoşlanan Laura'nın hislerinin karşılıklı olup olmadığını öğrenmek için zaman yolculuğu yapmasını konu alıyor.

Mouse-X (2014)
Justin Tagg / İngiltere / 15’
"Eğer sen-var olan-tek sen değilsen, kimsin?"
Kendisi ve odalar dolusu klonları arasında uyanan bir adam. Paradoksal yaşamlar döngüsünden kurtulabilir mi? Tekrarlar içindeki tek olabilir mi? Yarattığı sorular ve çarpıcı sinematografisiyle dikkat çeken film London Sci-Fi gibi önemli festivallerde ödül ve övgülerle dünyayı gezerken bize de uğradı.

Martian American (2014)
Lee Citron / ABD / 21’
Dünyadaki çeşitli festivallerden "En İyi Film", "En İyi Oyuncu" dahil ödüller toplayan, farklı dünyaların insanı olma kavramına yeni bir boyut getiren filmde yalnız bir Marslının Los Angeles seyahatine tanık olacaksınız.

- Organizasyon firması, uygun görmedigi kisileri bilet iadesi yapmak kosuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.
- Etkinlik numarasız oturmalıdır.
- Bilet fiyatına 1 ikram dahildir.- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT