Uluslar. Kısa Belgesel Yarışması 3

Tarihler: 23 Kasım 2015 Pazartesi ~ 23 Kasım 2015 Pazartesi 23 Kasım 2015 15:00

Yer: Atlas Salon 3

Ücret: 1. Kategori - 5.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 23, 2015 ~ Kas 23, 2015
Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği tarafından üçüncü kez düzenlenecek Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, 20-27 Kasım tarihleri arasında sinema şöleni sunuyor.

Öğretmen, Altın ve Nehir
Yönetmen: Amanbek Azhymat
Oyuncular: Murat Duisheev, Marat Duisheev, the habitants of the village Tash Bashat of Kyrgyz Republic
Kırgızistan, 2014, Renkli, 28’
Kırgızca; Türkçe-İngilizce altyazı

Bir beden eğitimi hocası ev almak için çektiği krediye aylık 140$ ödemelidir ancak maaşı yalnızca 100$’dır. Aynı zamanda ailesini de geçindirmek zorundadır. Böylece derslerinden sonra Naryn nehrine gider ve altın çıkarmaya çalışır. Çıkardığı altınları satıp evine erzak alacaktır. 

Ev Dediğimiz Yer
Yönetmen: Thora Lorentzen, Sybilla Marie Tuxen
Ukrayna, 2014, Renkli, 30’
Danca; Türkçe-İngilizce altyazılı

Gazetecilik gerçeklerden ziyade bu filmde atmosfer “savaştır”. Müzik sayesinde toplumun bütün katmanlarını ziyaret ediyoruz ve ülkemiz aşılamaz bir ikilem içinde kaldığında hissettiklerimizi şiir formunda aktarıyoruz. 

İlahi Aşk
Yönetmen: Gabriel Azorín
İspanya, 2014, Renkli, 25’
İspanyolca; Türkçe-İngilizce altyazılı

Malangosto Geçidi’nde neredeyse 50 yıldır hac kutlamaları düzenlenmektedir. Neredeyse 2000 metrelik yüksekliğiyle geçit, Avrupa’da bu çeşit bir kutlamanın gerçekleştiği en yüksek yerdir. Zirvede kutsal kitaptan alıntı bir pasaj dramatize edilerek okunmaktadır. Pasajda Juan Ruiz, Hita’nın başrahibi ve La Chata adındaki bir dağ kadınının yaşadıkları bir olay anlatılmaktadır. 

Bahçeler
Yönetmen: JR
Oyuncular: LADJ LY, Lauren Lovette, Lil' Buck, Zid Ly, Gounedi Traoré, les danseurs du Ballet de l'Opéra National de Paris
Fransa, 2015, Renkli, 18’
Fransızca; Türkçe-İngilizce altyazı

Video parçacısı olan Les Bosquets (Bahçeler) bizi, sanatın, sosyal karmaşanın ve resimlerin gücünün birbirine karıştığı bir yere götürüyor. New York Şehir Balesi tarafından 2014 yılında bale olarak sergilenmesinin ardından, 2005 yılında Fransız gettolarında gerçekleşen ayaklanmalardan da esinlenerek JR, Montfermeil bahçelerindeki kendi tecrübelerini ilk sanatını oluşturduğu bölgeyi de dahil ederek anlatmıştır. 

İtiraz
Yönetmen: Paulina Skibinska
Polonya, 2015, Renkli, 15’
Polonyaca; Türkçe-İngilizce altyazı

Object, sualtı araştırmasının yaratıcı ve soyut bir yansımasıdır. Olay, iki farklı dünyanın boyutlarında yer alır; buz çölü ve sualtı. Hikâye, bir kurtarma ekibinin, buzla kaplı sulara dalan dalgıçların ve kıyıda bekleyen sıradan insanların bakış açılarından anlatılır.

- Salona profesyonel ses ve görüntü cihazı sokmak yasaktır.- Hızlı bilet seçeneği ile bilet alan müşterilerimizin biletlerini yazdırmaları önemle rica olunur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT