Underground Film Gösterimleri

Tarihler: 12 Ocak 2010 Salı ~ 12 Ocak 2010 Salı 20.30

Yer: KargART

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: www.kargart.org, info@kargart.org

Adres: Kadife Sokak No 16 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0 216 330 31 51

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 12, 2010 ~ Oca 12, 2010

“Geçen sezon kaldığımız yerden “underground” adı altında topladığımız film ve video gösterimlerimize KargART’da, Underground Poetix dergisinin sunumuyla devam ediyoruz. Derdimiz gerçekten insanların ulaşabildikleri noktaların ötesinde de zerrelerin yaşadığını seslenmek, hepsi bu. Her ne kadar geçen sezonda kaldığımız yerden devam ediyor olsak da bu kışı –Kasım gösterimden itibaren- daha ilgi çekici forma bürümeyecek değiliz. Daha sert, daha karşı-kültür ve elbette daha sitüasyonist - ki bu sade Ekim gösterimimizde de şehir ve mimari ögeleri başkalaşımsallıklarıyla çıkacak karşımıza.

Tuhaf bir 7 ay yaşayacağımıza emin olun – ya da biz eminiz diyelim. Tuhaf, keyifli, şaşırtıcı, zorlayıcı vs. bir rota işte… İşimiz ne sinema ne de sinema ile…” Şenol Erdoğan Underground Poetix Dergisi ve Altıkırkbeş Yayınları Yayın Yönetmeni

OCAK PROGRAMI

Ballard Kıssalarından Hisseler

Bu bölümde Ben Olszyne, George Thompson, Peter Kidger, Michael Aling, Dan Farmer ve Mario Balducci’nin Ballard hikayelerine göndermeleri olan kısa filmleri gösterilecek.

J G Ballard, 20.yy’ın son yarısı ve 21.yy başındaki en orijinal ve farklı yazarlardan biridir. Yazıları ekolojik krizden teknolojik fetişizm ve ilerlemeye; kentsel çöküntüden banliyö halk kültürüne farklı konuları içermektedir ve kendisi bu konuları karşılaştırılamayacak bir zeka ve yaratıcılıkla işlemiştir. Mimarlığı ve mimarları anlayışı ve kehanetleri Ballard’ı mimari konu ve kavramların yazınsal artikülasyonundaki önemli isimlerden biri haline getirmiştir. İçinde yaşayanlarla empati kuran, gelecekteki evlerin tasvirinden; seks, uyuşturucu ve şiddetle tüketilen kapalı sitelerin kasvetli karakterizasyonuna, Ballard’ın dünyası oldukça ileri görüşlü ve acımasızca duygusuzdur. Unit 15 belirli yazılardan çok Ballard’ın yazınında bulunan temaları takip etmektedir. Unit 15, kısmen David Cronenberg’in “Crash” ve Jonathan Weiss’ın “The Atrocity Exhibition” ve daha az kapsamda Steven Spielberg’in “Empire Of The Sun” adlı eserleri olmak üzere Ballard’ın sinematik yorumlarını da incelemektedir. Başta Iain Sinclair’in “London Orbital”i olmak üzere Ballard’ın işlerinden etkilenen filmlere de bakılmaktadır.

Bu kısalarda ise karşımıza çıkan; şehir, mimari konsepti Ballardiyan, zira onun pasajlarından yola çıkmış durumda…

“İsimsiz”

kendal chalk
2000’ler
10’,

Saat sabahın 3:04’ü. Bütün gece Kerouac ve Ginsberg okumuşsunuz. Sigara içmişsiniz. Tabii ki yola düşmekten başka bir çareniz kalmamış. Caz beat ritmleri eşliğinde...

“Mama und Papa”

Otto Mühl & Kurt Kren
1964
4’, Avusturya

Otto Mühl ünlü Avusturyalı Dadaist ressam. Kurt Kren ile birlikte bir çok tuhaf ve mide bulandırıcı underground kısa filmden sorumlular: "6/64: Mama und Papa" ve "9/64: O Tannenbaum" da bunların içinde. İzleyeceğimiz “Mama und Papa” da Kren’in kurgusu pek çok devamlılık arzeden kareyi birbirine kenetliyor, merkezde tekraralanan ana bir motif var. Dairesel harketler ve ağlar film boyunca devam ediyor. Görsel olarak konusuz ama dahiyane bir biçimde rahatsız edici ve cinsel içerikli.

“The Evil Cameraman”

Richard Kern
1990
12’, ABD

Daha önce de Underground Film Gösterimleri’nin birçok kez konuğu olan Richard Kern, bu kez “The Evil Cameraman” ile ocak ayında KargART’da.

Underground film yapımcısı Kern takıntılı bir şekilde seks ve şiddet ve iksinin bir aradalığı ile uğraşıyor. Neredeyse snuff bir film çekmeye yaklaştığı filmi. Ya da en azından halka açık bir gösterim de tabii... Tabii böyle olmasını alıkoyan tek şey ço kaçık bir şekilde sahte olduğunun anlaşılması.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT